Hoofdinhoud

Inspreken NBV21 Audiobijbel begonnen

Met de stemmen van actrice Marjolein Algera, theatermaker Louis van Beek, zangeres Lottie Hellingman en VPRO-en NOS-presentator Chris Kijne start deze week het inspreken van de NBV21 Audiobijbel. Deze luisterbijbel bevat de NBV21, de nieuwe, verbeterde editie van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004. De audioversie zal net als de gedrukte editie naar verwachting in oktober verschijnen, meldt het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

Voor Chris Kijne zit er een emotioneel randje aan deze opdracht : ‘Mijn overleden vader leest over mijn schouder mee.  Die werkte als classicus en theoloog zijn hele leven bij het NBG en was nauw betrokken bij de vertaling uit 1951. Bij ons thuis werd er elke avond uit voorgelezen. Ik ben blij dat ik de Bijbel heb meegekregen. Alle grote levensvragen komen er aan de orde en zonder dat Boek kun je onze kunstgeschiedenis en de hele West-Europese cultuur niet begrijpen. Ik vind het geweldig dat ik nu complete bijbelboeken ga lezen, zoals Genesis.’

NBG-uitgever Stefan van Dijk verwacht veel belangstelling voor de NBV21 Audiobijbel, mede door de inzet van de vier bekende, gewaardeerde stemmen: ‘Steeds meer mensen ontdekken het plezier van het luisteren naar boeken.’

3191 ‘vreemde’ namen

De NBV21 Audiobijbel wordt ingesproken in de studio’s van Thinium audioboekproducties, onder begeleiding van het NBG. Daarbij wordt onder meer gelet op de uitspraak van de liefst 3191 verschillende persoonsnamen die in de Bijbel te vinden zijn.
De audiobijbel zal te beluisteren zijn via de NBG-app Mijn Bijbel en de gebruikelijke audioboekkanalen. Voor mensen met een leesbeperking komt deze bijbel beschikbaar bij de CBB in Ermelo.

NBV21

De NBV21 is een up-to-date gebrachte versie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Alle sinds 2004 bij het NBG binnengekomen vertaalsuggesties van lezers werden beoordeeld. In totaal zijn er – naast eerbiedshoofdletters voor God, Jezus en de heilige Geest – ruim 12.000 wijzigingen in de vertaling aangebracht. Ongeveer 20% van de wijzigingen is het gevolg van de duizenden lezersreacties.

Nieuwsgierig naar de NBV21? Kijk op NBV21.nl of schrijf je in voor de NBV21-nieuwsbrief.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!