Hoofdinhoud

Kijk live mee met de presentatie van de NBV21

Komende woensdag, 13 oktober, verschijnt de NBV21, de Bijbel voor de 21e eeuw. Dit unieke moment kunt u met ons meevieren via een livestream.

Het eerste exemplaar van deze vernieuwde bijbelvertaling wordt tijdens deze presentatie aangeboden aan koning Willem-Alexander door directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Om uitdrukking te geven aan het bijzondere belang van de Bijbel in Nederlandse geloofstradities zal de Bijbel ook uitgereikt worden aan een vertegenwoordiging van kerken.

Het programma wordt gepresenteerd door Giovanca Ostiana. Tijdens het programma biedt projectleider Matthijs de Jong een korte terugblik op het project. Daarnaast zal radiomaker Chris Kijne een gedeelte uit de Bijbel voordragen, en Ann Demeester zal aandacht geven aan de Bijbel in de kunst, en dit alles wordt omlijst door muziek van onder andere Trinity en het Animato kwartet.

De livestream is op 13 oktober te volgen tussen 14:00-15:00 uur, via

‘De zin van je leven’

Naast de livestream op 13 oktober zijn er ook twee televisieprogramma’s waarin de Bijbel centraal staat.

Bij KRO-NCRV begint vanwege de NBV21 op 13 oktober een nieuw programma: De zin van je leven. Jacobine Geel vraagt aan zangers, schrijvers, sporters, politici, wetenschappers en theologen welke zin uit de Bijbel hen hun leven lang bijblijft. De serie is vanaf woensdag 13 oktober dagelijks te zien op NPO 2. Jacobines eerste gast is radiopresentator Chris Kijne van Met het oog op morgen en Bureau buitenland. Zijn vader werkte bij het NBG; zijn eigen stem is te horen in de NBV21 Audiobijbel. De zin van zijn leven komt uit Leviticus 9: ‘Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker en raap wat blijft liggen niet bijeen. En wanneer je bij de wijnoogst druiven plukt, loop dan niet alles nog eens na en raap niet bijeen wat op de grond is gevallen, maar laat het liggen voor de armen en de vreemdelingen. Ik ben de HEER, jullie God.’

De zin van je leven is te zien vanaf woensdag 13 oktober, NPO 2, KRO-NCRV, 17.45 uur.

‘Heilig mensenwerk: de reis naar de NBV21’

Bij de EO is het programma ‘Heilig mensenwerk: de reis naar de NBV21‘ te zien. In dit programma word je als kijker meegenomen van de oudheid via de reformatie en de 20e eeuw tot aan de NBV21. Met o.a. Mladen Popovic, Herman Pleij, Tommy Wieringa en NBV21-vertalers Matthijs de Jong en Ilse Visser.

Heilig mensenwerk: de reis naar de NBV21 is te zien op zondag 17 oktober om 11 uur, NPO2, 11.00 uur.

© RVD – Paul Tolenaar

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!