Hoofdinhoud

Leesplan voor Pinksteren over de Geest

Wie tussen Pasen en Pinksteren wil stilstaan bij het werk van de heilige Geest, kan het boekje ‘Groeien in de vrucht die Gods Geest geeft’ aanvragen. Het bevat een Bijbelleesplan en is vanaf vandaag te bestellen bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

‘Gods Geest brengt mensen in beweging’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘Met dit leesplan leef je toe naar Pinksteren. Wil jij je laten vormen door de Geest en ontdekken hoe je vrucht kunt dragen? Je krijgt eerlijke vragen en praktische tips om te groeien in geloof en liefde. Laat je inspireren!’

Echte en onechte liefde

Het boekje bespreekt de negen kenmerken (samen ‘vrucht’ genoemd) van het werk van de heilige Geest die in Galaten 5:22 worden genoemd. Elke eigenschap wordt toegelicht. Ook krijg je een bezinningsvraag mee, zoals: God kijkt met vreugde naar je, wat roept dat bij je op? In welke situatie zou jij vredestichter kunnen zijn? Bij wie word je ongeduldig? Wat is de vrucht van je ongeduld?

Over liefde – het eerste kenmerk volgens Galaten 5:22 – staat in het boekje een column van relatiecoach Cocky Drost. Zij ziet mensen worstelen met voorwaardelijke liefde: ‘Als ze maar de keuzes maken die hun ouders behagen. Als ze maar mooi, spannend, sprankelend, slim of wat dan ook genoeg zijn – ja, dan verdienen zij liefde’, aldus Cocky Drost. ‘Maar dat is liefde die juist géén liefde is.’

Bestellen

Het Bijbelleesplan ‘Groeien in de vrucht die Gods Geest geeft’ verschijnt half mei bij het NBG. Het is gratis aan te vragen en wordt na verschijning toegezonden, zolang de voorraad strekt.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!