Hoofdinhoud

Maand van de Bijbel 2024 begint op Bijbelzondag 

Komende zondag – 28 januari, Bijbelzondag – begint de Maand van de Bijbel. In deze maand zetten 21 organisaties waaronder het Bijbelgenootschap de Bijbel in het zonnetje, met als thema: ‘Mijn mooiste Bijbeltekst’. Op Bijbelzondag vraagt het NBG kerken om voor het wereldwijde Bijbelwerk te bidden en te collecteren.

Ter gelegenheid van de Maand van de Bijbel verschijnt de essaybundel ‘Bijbel Top 3’, met daarin de favoriete Bijbelpassages van 23 bekende christelijke Nederlanders. Onder hen zijn NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf, NBG-voorzitter Karin van den Broeke en Hoofd Bijbelgebruik Anne-Mareike Schol-Wetter.

Tijdens de Maand maakt het NBG de uitkomst bekend van een enquête onder Bijbellezers naar hun favoriete vertaling. Verder zal het NBG de mooiste Bijbelteksten publiceren van een aantal ‘gewone’ en ‘professionele’ Bijbellezers. 

Komende zondag vieren enkele honderden Nederlandse en Vlaamse kerken dat de Bijbel een bijzonder boek is. Het thema is: Van waar de zon opkomt tot waar zij ondergaat

NBG-directeur Buitenwerf: ‘Het thema komt uit Psalm 113 en bepaalt ons erbij dat de Bijbel wereldwijd veel betekent voor talloze mensen. Het NBG steunt Bijbelprojecten in ruim 40 landen. Als ik zo’n land bezoek, is het een feest om te ervaren dat we – ondanks soms grote verschillen – iets wezenlijks delen: het geloof en de Bijbel. Een soortgelijke ervaring kun je ook in eigen land opdoen, bijvoorbeeld als je een migrantenkerk of een christelijk evenement bezoekt. Ik hoop van harte dat veel kerken hier zondag bij stilstaan. En dat ze bidden en collecteren voor het wereldwijde Bijbelwerk. Bijvoorbeeld voor het project voor Bijbelverspreiding op eilanden in de Stille Zuidzee.’ 

Het NBG-materiaal voor Bijbelzondag (een preekschets en materiaal voor kinderen) is hier te downloaden en kan ook op een latere zondag gebruikt worden. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!