Hoofdinhoud

NBG organiseert workshops Rondje Bijbel

‘Rondje Bijbel, het Bijbels gezelschapsspel van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) is een unieke manier om de Bijbel te (her)ontdekken. Voor jong, oud, Bijbelkenners en Bijbelontdekkers en alles daartussen is het een geweldige kans om spelenderwijs door de Bijbel te fietsen’ zegt Arne Willems, Regiomanager Vlaanderen bij het NBG. Eind maart hield het NBG rondom dit spel workshops voor professionals zoals godsdienstleraren.

In juni 2021 lanceerde het NBG het Bijbelse gezelschapsspel Rondje Bijbel: een cross-over tussen wielrennen en religie en tussen competitie en zingeving. Jeugdverenigingen, Bijbelgroepen en scholen gingen met het spel aan de slag. In 2023 kwam daar een instructievideo bij om spelers wegwijs en enthousiast te maken. Op vraag van kerken en christelijke organisaties werden vorige maand twee workshops voor professionals georganiseerd. 

‘Vanuit het Missiecongres, een katholiek driedaags evenement in Brussel, kregen we de vraag om een workshop te houden voor godsdienstleerkrachten’, vertelt Willems. ‘Leraren zijn constant op zoek naar nieuwe, innoverende en activerende werkvormen om met hun leerlingen aan de slag te gaan. Rondje Bijbel speelt hierop in.’  

Op 28 maart – daags voor de legendarische Ronde van Vlaanderen – gaf het NBG aan de KU Leuven een gastcollege rondom dit spel voor eerstejaarsstudenten Theologie en Religiewetenschappen. De focus lag op innoveren en activeren, met kernvragen als ‘Hoe en waarom ontwikkel je zo’n spel?’ en ‘Hoe speel je het?’ De KU Leuven en het NBG gaan voortaan jaarlijks een dergelijk gastcollege organiseren, om zo samen de toekomstige theologen nieuwe tools in handen te geven waarmee de Bijbel open kan gaan. 

Rondje Bijbel

€ 29.95

Meer weten over Rondje Bijbel? Bekijk de video op debijbel.nl, ontdek het spel op de Instagrampagina of bestel het gezelschapsspel in de NBG-webshop

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!