Hoofdinhoud

Instructievideo op iconische locatie: Nieuwe video met speluitleg bij Rondje Bijbel 

Het Bijbelse gezelschapsspel Rondje Bijbel heeft sinds vandaag een eigen how-to-play video. Daarmee beantwoordt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) de vraag van vormingswerkers en leerkrachten naar een instructiefilmpje voor het spel. De video werd opgenomen op een legendarische locatie: de Muur van Geraardsbergen. De Muur is hét orgelpunt van de wielerklassieker ‘Ronde van Vlaanderen’ die komende zondag van start gaat.

In juni 2021 lanceerde het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap het Bijbelse gezelschapsspel Rondje Bijbel, een cross-over tussen wielrennen en religie, dat competitie en zingeving met elkaar verbindt. Jeugdverenigingen, Bijbelgroepen en scholen gingen met het spel aan de slag. Vanuit scholen en vormingswerkers klonk al snel de vraag naar een instructievideo. Dat bleek ook uit de feedback van een godsdienstleerkracht uit het NBG-Jaarverslag 2021. In 2022 werd dan ook gehoor gegeven aan de vraag vanuit het werkveld. Samen met Loïc Dillen (Astemblief!) en regisseur Ken van Leekwyck (Meneer Directeur) werd het concept uitgedacht. Ken: ‘Het was heel inspirerend om als ‘seculiere’ creatieve ploeg aan de slag te gaan binnen een omgeving die volledig rond geloof draait. Een onderdompeling in een nieuwe wereld, samen met fijne mensen.’  

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

De Muur

Regiomanager Vlaanderen Arne Willems leidde het project in goede banen en is blij met het resultaat. ‘Het hoofddoel is uiteraard dat wanneer mensen het filmpje zien, ze het spel volledig begrijpen. Het spel heeft enkele speciale regels die door deze visuele ondersteuning veel duidelijker worden. Maar ik ben vooral blij met de warmte die de video uitstraalt. De locatie is fabelachtig: bijna iedereen in de Lage Landen kent de Ronde, de Muur en de legendarische Onze-Lieve-Vrouwkapel waar wielrennen en christendom samen komen. Ik hoop dat het filmpje alle Vlaamse én Nederlandse christenen uitnodigt om dit zinvolle spel te spelen.’ 

Samenwerking

Rondje Bijbel werd ontwikkeld in samenwerking met IJD, het jongerenpastoraal van de Vlaamse Rooms-katholieke kerk. In de video zijn enkele (voormalige) IJD-medewerkers te zien.  

Meer weten over Rondje Bijbel? Bekijk de video op debijbel.nl, ontdek het spel op de Instagrampagina of bestel het spel in de NBG-webshop. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!