Hoofdinhoud

NBG presenteert internationale Migration Bible op UBS-congres

Voor migratietheoloog Samuel Lee is de Migration Bible ‘een droom die uitkomt’. Dat zei hij vanmorgen toen hij – als lid van de internationale redactie van deze uitgave – een exemplaar kreeg van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Lee: ‘Er is niets nieuws onder de zon. De ervaringen van migranten van nu lijken op vele ervaringen uit de Bijbel. Dat stemt tot nadenken over hoe we omgaan met migranten.’

De overhandiging van de Migration Bible vond plaats tijdens de UBS World Assembly in Egmond aan Zee. ‘De Bijbel staat vol verhalen over migratie’, aldus NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf bij deze gelegenheid. ‘Denk aan het verhaal van Ruth en Naomi, of aan de roeping van Abraham. En het is ook echt een bijbels thema dat alle christenen als migranten beschreven worden. Ze zijn immers – zegt in 1 Petrus 2:11 – ’vreemdelingen’ op deze wereld. Deze Bijbeluitgave is heel relevant, zeker nu migratie een veelbesproken thema is. Daarom belichten we in deze uitgave wat de Bijbel erover zegt.’

Ontdekkend, verbindend en bemoedigend

De Migration Bible laat de lezers ontdekken dat in Gods verhaal met de mensheid migratie een terugkerend thema is. Ook werkt deze Bijbeleditie verbindend, tussen migranten en niet-migranten door thema’s als ‘gastvrijheid’ te belichten. En hij bemoedigt, met portretten van migranten en Bijbelleesplannen over onder meer ‘veerkracht’ en ‘hoop’.

De Migration Bible is bedoeld voor (Engelssprekende) migranten en hun pastors, contacten en hulpverleners, en voor mensen die persoonlijk of in hun werk met migranten te maken hebben. Hij bevat de Good News Translation aangevuld met 17 thema-artikelen, 15 portretten van migranten-van-nu en 22 leesplannen. De thema-artikelen zijn geschreven door deskundige migranten en experts uit alle werelddelen, onder wie John Jusu (Elia’s migratieverhaal), Samuel Lee (vijf principes voor christen-migranten), Ruth Padilla DeBorst (klimaatverandering en migratie), en Carolina Pineda (hoe de Bijbel kan helpen bij het omgaan met trauma).

Verkrijgbaarheid

De Migration Bible telt 1444 pagina’s en is verkrijgbaar voor €25 in de boekhandel en in de NBG-webshop. Voor meer informatie zie migrationbible.com.

Foto: (c) Willem Jan de Bruin fotografie

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!