Hoofdinhoud

NBG-zomermagazine Dicht bij de bron

‘De Bijbel vraagt om nieuwsgierigheid en graafwerk’, zegt spreker en zangeres Jannica van Barneveld in Dicht bij de bron. Dit gratis magazine van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) bevat zomerse inspiratie rondom de Bijbel, zoals een vakantieleesplan, vertaalverhalen en puzzels. Voor kinderen is er een laaggeprijsd zomerdoeboek.

‘Zodra je begint te graven in de Bijbel, blijf je nieuwe schatten ontdekken’, zo licht Jannica haar bovengenoemde uitspraak in het magazine toe. ‘Schatten die je nooit kunt ontdekken als je verwacht dat ze boven de grond liggen.’

Voorproefje

Dicht bij de bron biedt een voorproefje van de NBV21, de verbeterde Nieuwe Bijbelvertaling’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Je krijgt een kijkje achter de schermen en wordt uitgenodigd om zelf met de bijbeltekst aan de slag te gaan. Ik hoop dat de NBV21 die in oktober verschijnt mensen dichter bij de bron brengt: bij de bronteksten en bij de Bijbel als inspiratiebron.’

Het vakantieleesplan bevat bijbelteksten over het thema ‘De kracht van Gods woord’. Verder bevat Dicht bij de bron een interview met NBV21-projectleider Matthijs de Jong, artikelen over het ontstaan van de Bijbel en over geloof en wetenschap, verhalen van bijbelvertalers, een test, puzzels en citaten.

Het magazine is kosteloos aan te vragen bij het NBG.

Zomerdoeboek voor kinderen

Dit doeboek is bestemd voor denkers, doeners, speurders en knutselaars vanaf 7 jaar. Het boek neemt je mee op reis naar bijbelse bestemmingen: van een spannende tocht over de Nijl naar de grote stad Rome waar Paulus naartoe wil. Kampeer ondertussen met het volk van Israël onderaan de bergen of ga op weg met Psalm 121. Het doeboek is zelfstandig te gebruiken, sluit aan bij kindernevendienstmethode Bijbel Basics en kost € 3,95 bij het NBG.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!