Hoofdinhoud

NBV21-blogserie met bekende Bijbellezers van start

‘Als boek van heil en zegen is de Bijbel belangrijk. Voor individuele lezers maar ook voor onze samenleving’. Dat schrijft René de Reuver in een blog naar aanleiding van de NBV21. Vijftien vertegenwoordigers werken mee aan een blogserie over de betekenis van de Bijbel anno 2022.

De Reuver – scriba van de Protestantse Kerk in Nederland –  geeft als voorbeeld van een heilzaam Bijbelverhaal het optreden van de secretaris van Efeze (Handelingen 19). Paulus en zijn medewerkers dreigden door een opgehitste menigte vermoord te worden ‘als een wijze bestuurder niet voor heil en zegen had gezorgd. De stadssecretaris temt de volkshysterie door nuchter op de feiten te wijzen en op wat de mogelijke consequenties kunnen zijn als mensen worden gelyncht.’ 

Nederlanders en Vlamingen

De serie heet ‘Op weg met de NBV21’ en bestaat uit blogs van en interviews met vertegenwoordigers van Nederlandse en Vlaamse geloofsgemeenschappen. De Nederlanders die meedoen kregen op 13 oktober in Den Haag de NBV21 aangeboden. De Vlaamse deelnemers kregen de NBV21 aangeboden bij de presentatie in Mechelen.  

Naast De Reuver doen uit Nederland onder meer mee: rabbijn Menno ten Brink, migrantentheoloog Samuel Lee, SKIN-voorzitter Rhoïnde Mijnals-Doth, secretaris Ruth Sleebos van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten, territoriaal commandant Hannelise Tvedt van het Leger des Heils, de Syrisch-Orthodoxe bisschop Mor Polycarpus en relatiemanager Kerk en Jeugd Martine Versteeg van Missie Nederland. Uit Vlaanderen hebben schrijfster Kolet Janssen en jongerenpastor Isaac Van Der Jeught toegezegd. 

Debijbel.nl

De blogserie verschijnt op het Bijbelplatform debijbel.nl (in Vlaanderen: debijbel.be). Vanaf vandaag plaatst het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap elke week een aflevering. Volgende week de blog van Sleebos over ‘leren kijken naar Jezus’; in de week daarna die van Tvedt over Gods woord als voeding: ‘Ik ‘eet’ elke dag uit de Bijbel, maar ik neem niet elke dag een driegangenmaaltijd tot me.’  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!