Hoofdinhoud

Onderweg genieten van de Luisterbijbel

Hou je van podcasts of luisterboeken? Wil je het kerstverhaal weleens horen? ‘Probeer dan de Luisterbijbel-podcast. De kerstspecial, Lucas 1 en 2, duurt een kwartier. En er staat nog veel meer Bijbel klaar om naar te luisteren’, zegt Stefan van Dijk. ‘Bijvoorbeeld als je onderweg bent naar familie of naar je vakantieadres.’

Stefan van Dijk is Manager Ontwikkeling & Uitgeven bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). ‘Luisteren naar de Bijbel komt echt anders binnen dan wanneer je in de Bijbel leest. Dat hoor ik van anderen en ik merk het zelf ook. Ineens valt je iets op waar je altijd overheen gelezen had. Of je raakt ontroerd omdat het verhaal echt verteld wordt en de stem van de verteller je raakt. Ik ben dan ook blij dat de NBV21, de vernieuwde Bijbel, niet alleen te lezen, maar ook te beluisteren is.’ 

Podcast Luisterbijbel

Wie dat wil uitproberen, kan beginnen met de NBV21 Luisterbijbel-podcast. Behalve de kerstspecial vind je daar 57 andere Bijbelgedeelten: Ester, Prediker, Marcus, 1 Johannes en de psalmen 120-134. En een trailer waar je kennismaakt met de vier professionele voorlezers die de NBV21 ingesproken hebben: Chris Kijne, Louis van Beek, Marjolein Algera en Lottie Hellingman.  De NBV21 Luisterbijbel podcast is ook te horen via bekende afspeelplatforms als Spotify en Apple Music. 

Storytel en Kobo

Wie na de podcast de smaak te pakken heeft, kan de hele NBV21 beluisteren. Dat kan in de gratis Mijn Bijbel app van het NBG, maar ook via luisterboek-apps van bijvoorbeeld Storytel of Kobo.
Daarnaast is de NBV21-audioversie te koop via de bekende online verkoopkanalen. Als geheel, in twee versies, met of zonder deuterocanonieke boeken. Ook zijn het Oude en het Nieuwe Testament afzonderlijk aan te schaffen. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!