Hoofdinhoud

Paasproject en 40dagenchallenge van start

Het is zover: woensdag 2 maart begint de veertigdagentijd. Vanaf die dag leven christenen toe naar Pasen. Inspiratie vind je in het dagboekje van het Bijbelgenootschap, Samen op weg naar Pasen. Digitaal meedoen kan ook, via de app Mijn Bijbel. Voor jongeren begint op Instagram een 40dagenchallenge.

Het dagboekje bevat een Bijbelleesplan met 40 afleveringen. Het is zolang de voorraad strekt gratis te bestellen bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

Bevrijding

‘Het leesplan draait om de twee grote bevrijdingsverhalen uit de Bijbel: de bevrijding van het volk Israël uit Egypte en de bevrijding die Jezus brengt’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘In beide verhalen gaat het om “bevrijding van”: van slavernij, van zonde, dood of beslommeringen; maar ook om “bevrijding tot”: tot leven in vrijheid en verantwoordelijkheid.’ 

Instagram: 40dagenchallenge voor jongeren

Het NBG daagt jongeren uit om in de zes weken tot Pasen na te denken over wat hen bezighoudt. Volgers van het Instagramkanaal Jongerenbijbel staan daarbij stil met wekelijks een quiz, een mini-podcast en video’s. Arne Willems is een van de drie jonge NBG-medewerkers in de video’s. Hij zegt in het eerste filmpje: ‘Ik zoek rust, bezinning en een plek om stil te worden. Dat doe ik in de abdij van Averbode. En ik ga vasten van comments op sociale media, om los te komen van de eindeloze discussies die daar gevoerd worden. Mijn vastenperiode draait om mentale rust.’ 

De zes video’s stellen prikkelende vragen, zoals: Wat betekent de veertigdagentijd voor jou? Waarvan ga je vasten? Welke uitdaging ga je aan? Wie is Jezus voor jou? en: Hoe vier jij Pasen?

Boekje en project voor kinderen

Voor kerken en gezinnen en kerken die met kinderen willen toeleven naar Pasen maakte het NBG het boekje Beloofd land in zicht en meer materiaal, te vinden bij het paasproject voor kinderen. 

Foto: Arne Willems in de video op het NBG-Instagramkanaal @jongerenbijbel 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!