Hoofdinhoud

Paasproject ‘Beloofd land in zicht’

Ontdek het Paasproject ‘Beloofd land in zicht’ van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Er is een boekje voor gezinnen en materiaal speciaal voor in de kerk.

NBG-materiaal voor kinderen

Het projectmateriaal hoort bij de kindernevendienstmethode Bijbel Basics, die veel kerken gebruiken. Het project draait om Pasen als feest van bevrijding. 

Boekje voor thuis

Het boekje ‘Beloofd land in zicht’ is bestemd voor gebruik in gezinnen met kinderen. ‘Het boekje vertelt over de reis van de Israëlieten naar het beloofde land én over de bevrijding die Jezus met Pasen heeft gebracht’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘Voor elke zondag is er een levendig verhaal met een verrassende (knutsel)opdracht en kan er gewerkt worden aan een kijktafel. Het boekje sluit aan bij Bijbel Basics, maar kan ook los gebruikt worden.’ 

Paasmateriaal voor in de kerk

Het project ‘Beloofd land in zicht’ omvat ook materiaal voor gebruik in de kerk. Allereerst de programma’s van kinderdienstmethode Bijbel Basicsdie gratis te downloaden zijn. Elke week knutselen, bouwen of kleien de kinderen een voorwerp dat een onderdeel van het verhaal verbeeldt. Verder is er een set van zeven kijkplaten om in de kerk op een kijktafel te zetten.    

Downloaden en bestellen

Via bijbelbasics.nl is het boekje te bestellen en het Bijbel Basics–materiaal te downloaden. Al deze materialen zijn onderdeel van het veertigdagenproject van het NBG ‘Feest van bevrijding’. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!