Hoofdinhoud

Podcast Bidden met Psalmen voor Week van Gebed

Bij bidden vouw je je handen, sluit je je ogen en praat je tegen God. Bidden kan ook een diepgaande ontmoeting met God zijn, weet internetpastor Nikolaas Sintobin. In zo’n gebed spelen Bijbelteksten een rol. Wie kennis wil maken met deze gebedsvorm – bijvoorbeeld in de Week van Gebed (17-24 januari) – kan de podcast Bidden met Psalmen uitproberen.

‘Met deze podcast kun je elke dag een mini-retraite in je eigen omgeving houden’ zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap.

Bidden met Psalmen is gemaakt door Bidden onderweg (een initiatief van Nikolaas Sintobin) samen met het NBG. De podcast telt 21 afleveringen van ongeveer 10 minuten. In elke aflevering is een psalm te horen uit de NBV21. Daarna volgen een korte overweging en drie gebedsvragen. ‘Dat zijn open vragen’, benadrukt Schol-Wetter. ‘Geen enkel antwoord is goed of fout. De vragen helpen om de psalmverzen in je eigen leven te laten weerklinken. Welke gevoelens en ervaringen roepen ze op? Hoe spreekt Gods Geest tot je door deze verzen?’

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Danken, vertrouwen en verlangen

De eerste drie afleveringen van Bidden met Psalmen gaan over danken (Psalm 139), vertrouwen (Psalm 91) en verlangen (Psalm 63). De teksten en stem zijn van Sintobin. De podcast is vanaf vandaag te volgen. Dat kan via de site, de app en het Spotify-kanaal van Bidden onderweg. De podcast gaat vooraf aan en verwijst naar het boek NBV21 Psalmen met 21 gebedsmomenten, dat over twee maanden bij het NBG verschijnt.

Ignatiaans bidden

De meditatieve manier van bidden in deze podcast is oorspronkelijk ontwikkeld door Ignatius van Loyola, de stichter van de Jezuïetenorde. Nikolaas Sintobin stimuleert het gebruik van deze Ignatiaanse gebedsvorm in Nederland en Vlaanderen. Wie wil weten hoe hij deze gebedsvorm ontdekte en wat dat teweegbracht in zijn leven, kan op debijbel.nl luisteren naar een interview met hem.

Nikolaas Sintobin (Foto: NBG/S. Haverman)

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!