Hoofdinhoud

Project van de maand: Bijbels voor Azerbeidzjan

Christenen in Azerbeidzjan zijn in een grote minderheid. Door de armoede zijn er veel christenen - ook in lokale kerken - die geen eigen Bijbel hebben. Help jij mee met Bijbelverspreiding in Azerbeidzjan zodat de mensen daar ook het evangelie kunnen lezen?

Christenen in de minderheid

Christenen in Azerbeidzjan zijn in een grote minderheid. Door de armoede kunnen ze soms geen eigen Bijbel betalen, terwijl ze dit wel graag willen.

Te weinig Bijbels voor kerken

In de lokale kerken in Azerbeidzjan zijn te weinig Bijbels in hun eigen taal om te delen met kerkgangers. De kerken zouden graag meer Bijbels willen verspreiden.

5 euro = 1 Bijbel

Het kost 5 euro om één Bijbel te geven. Met Bijbel per Maand steun je de binnen- en buitenland Bijbelprojecten van het NBG. Help jij mee?

Tekort aan Bijbels voor christenen en de kerk

De christenen in Azerbeidzjan zijn met 3% van de bevolking in een grote minderheid. Door de armoede en een groot tekort aan Bijbels binnen de kerk, heeft niet iedereen toegang tot een eigen Bijbel. Maar er is goed nieuws: in 2023 mochten we met de United Bible Societies 10.000 Bijbels uitdelen in Azerbeidzjan. Aankomend jaar streven we naar een verdubbeling!

Oude dame toont de Bijbels die ze heeft gekregen.

Bijbels in het Azerbeidzjaans en Russisch

Er is een grote behoefte onder christenen in Azerbeidzjan om de Bijbel in hun eigen taal te lezen. Wij geloven dat iedereen, overal ter wereld de Bijbel moet kunnen ontdekken in zijn of haar eigen taal. Door dit project te steunen, draag je hieraan bij.

Dankzij de giften van donateurs, konden we de afgelopen jaren Bijbels in het Azerbeidsjaans en Russisch drukken én verspreiden. Kinderen, ouders, verzorgers en kerken zijn hier ontzettend dankbaar voor!

Christenen in Azerbeidzjan krijgen een eigen Bijbel

Geef jij mensen in Azerbeidzjan een eigen Bijbel? Doe mee met Bijbel per maand!

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!