Hoofdinhoud

Migration Bible voor arbeidsmigranten in Bahrein

Meer dan de helft van de inwoners van Bahrein is arbeidsmigrant. Ze kwamen met de hoop geld te verdienen om hun familie thuis uit de problemen te helpen. De realiteit is anders: ze leven in slechte omstandigheden en ze krijgen er bijna niets voor terug. Samen met de kerken zoekt het Bijbelgenootschap de arbeidsmigranten op. Het Bijbelgenootschap ziet dit als een mooie kans om mensen te bereiken met de Bijbel.

55% is arbeidsmigrant

Van de 1,7 miljoen inwoners van Bahrein is 55% daar als arbeidsmigrant.

Kerk te gast

Bahrein is een islamitisch land. De kerk is te gast en richt zich vooral op de migranten.

Hoop ver van huis

Arbeidsmigranten zijn ver van huis vaak eenzaam. Samen Bijbellezen brengt hen samen in Bahrein.

Migranten in Bahrein

De meeste arbeidsmigranten werken in Bahrein als bouwvakker of huishoudster. Ze kwamen met de hoop geld te verdienen om hun familie thuis uit de problemen te helpen. Maar de realiteit is anders. Ze werken onder slechte omstandigheden die nog het beste kunnen worden beschreven als moderne slavernij. Ze krijgen weinig betaald. Ze voelen zich eenzaam, maar terug naar hun familie kunnen ze niet. De kerk, die vooral bestaat uit migranten, zoekt deze mensen actief op om hen te ontmoeten en eten te geven.

Hoop in de Bijbel

Het Bijbelgenootschap van de Golfstaten helpt de kerk om alle migranten die dit willen een Bijbel te geven. Ook helpen zij de migranten om de Bijbel te lezen en de inhoud te vertalen naar hun eigen leven. Samen naar de kerk gaan en Bijbellezen helpt hen om een gemeenschap te vormen. En vanuit die gemeenschap vindt het geloof dan weer zijn weg de maatschappij in – ook naar plekken waar het anders nooit zou komen. Zo speelt de Bijbel een bijzondere rol in Bahrein.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Gods woord verandert levens!

Hrayr Jebejian is directeur van het Bijbelgenootschap in de Golfstaten (BBG). Hij werkt met zijn team in Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. In augustus was hij in Nederland op bezoek bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). We werken samen aan projecten voor arbeidsmigranten in de Golfstaten. Jebejian vertelt graag over het werk dat hij mede dankzij de donateurs van het NBG doet.

Skyline van Bahrein

Help jij arbeidsmigranten in Bahrein?

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Mijn eenmalige gift

Misschien is het je al opgevallen: de acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!