Goede raad geven

De woorden van een goed mens zijn als diepe wateren, ze zijn een sprankelende beek, een bron van wijsheid.
(Spreuken 18:4)

Misschien is het werk ‘in moeilijkheden goede raad geven’ minder bekend. En het is misschien ook wel een ingewikkeld werk van barmhartigheid. Want hoe kun je in moeilijkheden goede raad geven? Wat zeg je als iemand een moeilijke keuze moet maken? Of als iemand emotioneel of financieel met z’n rug tegen de muur staat? En aan de andere kant mis jij misschien zelf ook wel eens goede raad. Deze keer kun je ontdekken wat de Bijbel aan wijsheid te bieden heeft.

Wat deel jij?


Mensen willen zich gevoeld voelen

Michelle van Dusseldorp woont al twintig jaar in Nederland en is een van de bekendste christelijke psychologen. Ze is geboren en getogen in Nieuw-Zeeland en getrouwd met een Nederlander. Peter Siebe had een gesprek met haar. Goede raad geven aan mensen in moeilijkheden, hoe doe je dat? Waarom is deze daad van barmhartigheid zo belangrijk? En wat maakt het lastig?

Lees meerDeel mee

Deel deze bijbeltekst op Instagram, Facebook of stuur hem per e-mail naar iemand die jij zou willen troosten.

Download

 


Podcast

In deze podcast gaat Peter Siebe in gesprek met psychiater Dirk de Wachter. ‘Zorgen voor mensen in moeilijkheden, dat is het mooiste wat er bestaat’, aldus De Wachter.


Aan de slag met kinderen

Het helpt écht als je iemand helpt als hij het moeilijk heeft. Je kunt bijvoorbeeld helpen door goed te luisteren naar zijn of haar verhaal.

Bekijk de tipsBijbelquiz

Wil je met een paar vrienden, je familie of binnen de kerk een mini-bijbelquiz spelen die aansluit bij het thema ‘Goede raad geven’?
Ga dan aan de slag met deze PowerPoint. Of zet de vragen uit de pdf over in een online quiztool zoals Kahoot.

Download (pptx)  Download (pdf)