Nieuws

 • 23 maart 2018

  Alain Verheij staat met z’n ene been in de seculiere wereld en met z’n andere been in de christelijke traditie. Hij spreekt, debatteert en twittert en schreef nu ook een boek: God en ik. Waarom is deze jonge theoloog van 29 zo gefascineerd door de Bijbel?

  lees verder
 • 23 maart 2018

  Pasen – het feest van Jezus’ opstanding uit de dood – doet NBG-vrijwilliger Lenie de Vries uit Zeist terugdenken aan het nieuwe begin dat zij zelf jaren terug meemaakte. Tijdens een bevolkingsonderzoek werd een knobbeltje in haar borst gezien. ‘Dat kon kwaadaardig zijn, dus ik moest geopereerd worden.’

  lees verder
 • 8 maart 2018

  Zo’n 14 miljoen mensen kunnen sinds 2017 voor het eerst de Bijbel in hun eigen taal lezen. Zij spreken een van de 20 talen waarin de Bijbel, of een deel ervan, vertaald werd. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de bijbelgenootschappen, in zijn jaarverslag.

  lees verder

Het NBG brengt de Bijbel dichtbij

Bekijk alle projecten

Het NBG brengt de Bijbel dichtbij. Van de Bijbel in Gewone Taal tot een nieuwe bijbelvertaling voor Burkina Faso. En van debijbel.nl tot het Bijbelfestival voor gezinnen. Samen met leden en donateurs maken we het mogelijk dat mensen in binnen- en buitenland de Bijbel ontdekken, ervaren en doorgeven. Dat doen we voor volgende generaties, in andere talen en in nieuwe vormen. Kijk maar:
 • Avatar van Alinda Bol

  De bijbel is zó belangrijk voor mij, daarom ben ik lid van het Nederlands Bijbelgenootschap

  Alinda Bol
 • Avatar van Elsbeth Gruteke

  debijbel.nl is relevant en betrouwbaar, want het is gemaakt door het NBG

  Elsbeth Gruteke
 • Avatar van Herman Wegter

  In de Samenleesbijbel wordt ieder kind op zijn of haar eigen manier aangesproken

  Herman Wegter