Beledigingen vergeven

Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.
(Galaten 5:22-23)

Beledigingen vergeven, best een ingewikkeld onderwerp. Het is een thema dat schuurt en dat soms ontzettend moeilijk kan zijn. Toch wordt het genoemd in de lijst van geestelijke werken van barmhartigheid. En ook hierin kan de Bijbel een bron van inspiratie zijn. We worden soms in onze vrijheid beperkt en in onze veiligheid aangetast. Er zijn strengere regels. Voor sommigen was dat moeilijker dan voor anderen. En dan is er Jezus die zegt dat we mensen zeven maal zeventigmaal moeten vergeven. Maar wat betekent dat? Laat je inspireren en bemoedigen om ook in dit werk van barmhartigheid te groeien. En deel je mooiste inzichten of breng in praktijk wat je hebt geleerd.
Wat deel jij deze keer?


Vergeving

God is een God van liefde. Zo laat Hij zichzelf in de Bijbel zien. Maar juist daarom wordt God boos om onrechtvaardigheid en ongehoorzaamheid. En dan kan Hij ook straffen. Maar God geeft daarbij wel de mogelijkheid tot vergeving.

Lees meerDeel mee

Deel deze bijbeltekst op Instagram, Facebook of stuur hem per e-mail naar iemand die jij zou willen troosten.

Download


Podcast

In deze podcast gaat Peter Siebe in gesprek met migrantenpredikant en Theoloog des vaderlands Samuel Lee. Ze praten over het thema ‘beledigingen vergeven’. Waarom is deze daad zo belangrijk?Aan de slag met kinderen

Hoe vaak moet je iemand vergeven? Is zeven keer genoeg? En … kun je ook iets vriendelijks zeggen?

Bekijk de tipsBijbelquiz

Wil je met een paar vrienden, je familie of binnen de kerk een mini-bijbelquiz spelen die aansluit bij het thema ‘Beledigingen vergeven’?
Ga dan aan de slag met deze PowerPoint. Of zet de vragen uit de pdf over in een online quiztool zoals Kahoot.

Download (pptx)  Download (pdf)


Dicht bij God

Wat vraagt de Bijbel van jou in je dagelijkse leven? In Dicht bij God vind je concrete handreikingen en prikkelende vragen die je helpen om te begrijpen wat God vandaag de dag te zeggen heeft. De complete Bijbel in Gewone Taal met veel extra’s!

Prijs: € 49,95

Naar de webshop