Hoofdinhoud

7 tips om de Bijbel uit te delen

Heb jij er weleens over nagedacht om Bijbels uit te delen aan anderen? In deze blog delen we zeven tips die jou helpen om te beginnen met Bijbels uitdelen.

Als je het spannend vindt om de Bijbel uit te delen

Vind je het spannend? Begin klein! Laat de Bijbel achter op een anonieme plek, bijvoorbeeld in de trein of een minibieb.  

Houd het persoonlijk

Houd het persoonlijk. Schrijf van tevoren op wat de Bijbel voor jou betekent. Waarom lees jij erin? Als je een Bijbel aan iemand weggeeft, heb jij voor jezelf helder hoeveel het boek voor jou betekent en wie God voor jou is. Op die manier wordt het makkelijker om erover te vertellen aan anderen. Je kunt dit natuurlijk ook kort voor in de Bijbel schrijven, zodat het een persoonlijk cadeau voor iemand wordt.  

De Bijbel weggeven is niet het doel

Zorg dat het weggeven van de Bijbel niet het doel wordt. Jouw dag is niet mislukt of gefaald als je geen Bijbel ‘kwijtraakt’. Doe relaxed.

Gebruik niet meteen het woord ‘Bijbel’

Gebruik niet direct het woord ‘Bijbel’, dat schrikt mensen al snel af is mijn ervaring. ‘Mag ik je een cadeautje geven?’ daarentegen wekt wel de aandacht. Mensen zijn snel nieuwsgierig en er ontstaat een opening om in gesprek te gaan. Of kies bijvoorbeeld een boekje als Vreugde voor Elke Dag. Dat ziet er (voor vrouwen) ook nog eens heel aantrekkelijk uit! Doordat het woord ‘Bijbel’ er niet op staat, zijn mensen snel nieuwsgierig wat het voor boekje is. 

Kijk om je heen

Kijk om je heen of je iemand een handje kunt helpen. Misschien zie je iemand die onkruid aan het wieden is of spullen staat te sjouwen. Of wellicht kun je voor iemand betalen die op het punt staat af te rekenen. Deel uit waar nodig is en ontdek of er tijdens het gesprek dat ontstaat ruimte is om over Jezus te vertellen.  

Vraag God om leiding

Vraag God om leiding en open ogen. Wil Hij je specifiek ergens naartoe leiden? Misschien geeft Hij een beeld of een woord. Ik sprak onlangs met een vrouw die heel specifiek ervoer naar welk gebouw ze moest lopen. Daar stond een iemand die heel hard op zoek was naar waarheid. De vrouw raakte met deze persoon aan de praat en zo kon ze vertellen over de waarheid! 

Blijf de Bijbel uitdelen

Blijf doorgaan! Heb je deze keer geen Bijbel uitgedeeld? Ga volgende week gewoon nog een keer, dikke kans dat je dan een andere ervaring hebt.  

Bonustip

Bonustip: ga met iemand samen! Het is een bijzondere ervaring om samen met een vriend(in) Bijbels uit te delen, het versterkt jullie onderlinge band door samen te vertellen wie God is voor jullie. Bovendien heb je op die manier gelijk iemand om over eventuele negatieve ervaringen te kunnen praten! 

Deze blog is geschreven door Liza Kruit-de Jonge

De fotografie: Studio Lin Maakt

Blogs

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!