Bijbellezen

Ik hoop dat de Bijbel me gaat verrassen!

Riek Klok (57) heeft Bijbel in een jaar en gaat de uitdaging aan om de Bijbel in één keer te lezen: 'Ik hoop dat de Bijbel me gaat verrassen het komende jaar.'

‘Het geloof is mij met de paplepel ingegoten en ik ga ook elke week met plezier naar de kerk, maar het bijbel lezen schiet er vaak bij in. Het is geen kwestie van te weinig tijd, om eerlijk te zijn. Het is meer een soort gemakzucht, en misschien zelfs wel luiheid.

Door met deze uitdaging mee te doen hoop ik daar verandering in te brengen. Ik twijfelde eerst wel of ik mee zou doen. Het is nogal een ambitieus plan, zeker als je net zoals ik weinig in de bijbel leest. Maar uiteindelijk dacht ik: wat heb ik te verliezen? De Bijbel is voor mij een boek dat bij mijn leven hoort. Het is een boek om echt iets uit te leren; over het leven, mezelf, de ander en God. Ik wéét dat dit zo is, maar zo ervaar ik het zelf niet altijd. Juist daarom heb ik me uiteindelijk wel opgegeven. Ik hoop dat de Bijbel door deze uitdaging meer voor mij gaat betekenen.’

Koop Bijbel in een jaar via de shop en lees in een jaar de Bijbel uit. Wil je extra support? Sluit je dan aan bij de Facebook-groep van Bijbel in een jaar.