Bijbellezen

Ik hoop dat de Bijbel vertrouwder wordt

Esther Stapel (27) doet mee met de Bijbel in een jaar-uitdaging. Dit doet zij samen met een groep van 9 vrouwen en mannen, in de leeftijd van 18 tot 48.

‘Het geloof is belangrijk voor mij; vorig jaar deed ik belijdenis. Toch heb ik niet het gevoel dat ik de Bijbel goed ken. Door aan deze uitdaging mee te doen hoop ik daar verandering in te brengen. Ik zou meer kennis willen hebben over de Bijbel, zodat ik het hele plaatje heb. De Bijbel heeft tot nu toe niet echt een belangrijke plek in mijn leven gehad, ook doordat ik er zelf niet actief mee bezig ben geweest. Ik vind het moeilijk om zomaar de Bijbel erbij te pakken en erin te lezen; want wat moet ik dan precies lezen, waar moet ik beginnen? Soms lees je van die mooie korte bijbelteksten ergens, als inspirerende quotes. Maar hoe mooi zo’n quote ook kan zijn, vaak zegt de context ervan veel meer dan alleen die paar zinnen.

Ik hoop dat als ik de Bijbel een keer helemaal lees hij voor mij vertrouwder wordt en die drempel om erin te gaan lezen lager. Bovenal verlang ik ernaar om kracht en steun uit de Bijbel te halen, zodat ik er concreet wat aan heb in mijn leven.’

Koop Bijbel in een jaar via de shop en lees in een jaar de Bijbel uit. Wil je extra support? Sluit je dan aan bij de Facebook-groep van Bijbel in een jaar.