Nieuws

Nieuwe Jongerenbijbel in aantocht

Christelijke jongeren vinden de Bijbel belangrijk, maar lopen er tegenaan dat het een dik en moeilijk oud boek is. Daarom werkt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) samen met BEAM en Youth for Christ aan een nieuwe Jongerenbijbel, voor en door jongeren, die in het najaar verschijnt.

Het betreft een speciale editie van de Bijbel in Gewone Taal (BGT), samengesteld met advies van enkele jongerenpanels. De drie initiatiefnemers willen hiermee de Bijbel toegankelijk maken voor gelovige én niet-gelovige jongeren. Bezoekers van de EO Jongerendag vinden enkele voorbeeld-pagina’s in hun programmaboekje; 200 jeugdwerkers krijgen op die dag de complete voorpublicatie.
‘De BGT is favoriet onder jongeren. Wat in die vertaling staat, begrijpen ze. Samen met BEAM en Youth for Christ hebben we deze Bijbel in Gewone taal Jongerenbijbel gemaakt voor denkers en doeners. Zo helpen we jongeren om de Bijbel een vaste plek te geven in hun leven’, aldus NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf.

Creatieve opdrachten

De BGT Jongerenbijbel valt op doordat jongeren op allerlei manieren worden uitgedaagd om wat ze lezen ook toe te passen: door na te denken, iets te tekenen of iets te doen. Bij Psalm 23 (over de Heer als herder) bijvoorbeeld krijgen ze de opdracht: ‘Neem eens de hele dag een ei met je mee. Hoe heb je ervoor gezorgd? Denk nu nog eens aan God die als een herder voor zijn schapen zorgt.’

Presentatie en verkrijgbaarheid

De complete BGT Jongerenbijbel verschijnt dit najaar. De voorpublicatie met 30 highlights uit deze Bijbel is bruikbaar als dagboek en verkrijgbaar vanaf 25 mei voor € 7,50 in de christelijke boekhandel en via shop.bijbelgenootschap.nl .