Hoofdinhoud

Adventsproject met gratis Bijbel Basics-webinars voor kinderwerkers  

Doe jij de kindernevendienst of kinderkerk in jouw gemeente en wil je je op tijd voorbereiden op advent en kerst? Meld je dan aan voor het webinar van Bijbel Basics. In een halfuur helpt het Bijbelgenootschap je op weg. Het webinar wordt drie keer gehouden: op 14, 19 en 21 september van 20.15-20.45 uur.

Veel kerken beslissen al vroeg wat ze doen met advent en kerst’, zegt NBG-theoloog-pedagoog Maartien Hutter. ‘Daarom geven we dit webinar in september.’ Hutter was een van de bedenkers van de kindernevendienstmethode Bijbel Basics. Die is gebaseerd op kindertheologie: een open manier om Bijbel en geloof te ontdekken. Kinderen krijgen met Bijbel Basics 200 essentiële Bijbelverhalen twee keer mee: een keer in de leeftijd tussen 4 en 8 jaar en een keer tussen 8 en 12 jaar.  

Webinar een nieuw begin

Werk je met kinderen en zoek je een boeiend project voor advent en kerst? Meld je dan aan voor het webinar. Het wordt gegeven door Maartien Hutter en kinderwerkspecialist Lucré de Man-van Putten. Er is een interactieve chat voor vragen en opmerkingen. Je maakt kennis met Bijbel Basics en het adventsproject Een nieuw begin. Ook krijg je tips voor gebruik van het materiaal. Het webinar wordt drie keer uitgezonden. Aanmelden en kiezen voor 14, 19 of 21 september gaat via deze link. Kun je geen van deze avonden? Meld je dan toch aan, dan mailen we je een link om terug te kijken. 

Adventsproject een nieuw begin

Ook kun je je alvast aanmelden voor het adventsproject. Zodra het projectmateriaal online staat, krijg je een seintje in je inbox. Het project bestaat uit vijf Bijbelverhalen uit Lucas, voor de vier adventszondagen en het Kerstfeest. Elke aflevering laat zien dat God een nieuw begin maakt: van de aankondiging van Johannes’ geboorte tot en met de geboorte van Jezus. Er is materiaal voor gebruik in de kerk én voor thuis; er is zelfs een compleet kerstfeestprogramma-met-sketch. De serie is eind oktober te downloaden via bijbelbasics.nl

Proefprogramma Bijbel Basics

Wil je meer weten over Bijbel Basics, download dan het proefprogramma.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!