Hoofdinhoud

Bijbelinspiratie geliefd bij kerkapp-gebruikers 

Een groeiend aantal kerken die de app Donkey Mobile gebruiken, zet Bijbelleesplannen en andere inspiratie rondom de Bijbel klaar voor hun leden. Onder gebruikers is dat populair. ‘Aan bijvoorbeeld het NBG-leesplan De Bijbel in een jaar nemen sinds januari meer dan 1.000 leden uit 40 kerken deel’, aldus Henrik Wienen, die Donkey Mobile ontwikkelde.

‘Samen proberen deze mensen dit jaar de complete Bijbel te lezen’, zegt Wienen. We zien dat mensen in deze leesgroep veel berichten plaatsen. Ze reageren op het Bijbelgedeelte, ze stellen elkaar vragen en motiveren elkaar om door te gaan. Daaruit blijkt hoe betrokken ze zijn.’ Wienen noemt het ‘fantastisch hoe het NBG kerken en kerkleden helpt om de Bijbel op verfrissende, actuele manier te lezen en toe te passen.’ 

Open voor partnerschappen

Het NBG startte vorig jaar een samenwerking met Donkey Mobile. ‘We zoeken altijd nieuwe, laagdrempelige manieren om de Bijbel zo aan te bieden dat mensen de relevantie ervan kunnen ervaren’, zegt Stefan van Dijk, manager Ontwikkeling & Uitgeven. ‘De kerk is een belangrijke plek waar de Bijbel opengaat. Via deze app helpen we mensen om de Bijbel te betrekken bij hun dagelijks leven, en daar gaat het wat ons betreft om. We staan open voor meer partnerschappen zoals deze.’ Aan Donkey Mobile wordt regelmatig nieuwe Bijbel-content van het NBG toegevoegd. Zo zal het zomerleesplan Op weg met Paulus binnenkort digitaal beschikbaar komen via de app. 

Donkey Mobile

Donkey Mobile is drie jaar geleden opgezet om de kerk en het evangelie beschikbaar te maken via de smartphone, het meest gebruikte communicatiemiddel van nu. Momenteel werken circa 325 kerken en 75.000 gebruikers met de app: gevestigde kerken – van de Protestantse Kerk in Nederland tot Rooms-Katholieke parochies en Gereformeerde Gemeenten – en internationale kerken.  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!