Hoofdinhoud

Bijbelleesrooster 2022 nu beschikbaar

Het Bijbelleesrooster voor 2022 is verschenen. Het bevat voor elke dag een bijbelpassage. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) stelt dit leesrooster online beschikbaar via de website.

Kerken en geloofsgemeenschappen zijn volop bezig met de voorbereidingen voor 2022. Voor hen en voor individuele bijbellezers is het Bijbelleesrooster 2022 bedoeld. ’Ik wens u toe dat het leesrooster ook u helpt dagelijks een betekenisvolle ervaring te hebben met de Bijbel, Gods boodschap van liefde voor de wereld!’ aldus NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf.

Lucas en Johannes

Het Bijbelleesrooster 2022 houdt op zon- en feestdagen gelijke tred met de bijbelteksten die dan aan de orde zijn volgens het oecumenisch leesrooster. De teksten voor doordeweekse dagen sluiten hierop aan. Het oecumenisch leesrooster wordt door veel kerken gevolgd en behandelt in 2022 vooral het evangelie volgens Lucas. In de eerste maanden komt ook het Johannesevangelie aan de orde. 

Het NBG-bijbelleesrooster 2022 is, net als in voorgaande jaren, samengesteld door ds. Klaas Touwen, protestant predikant te Deil en Enspijk. De bijbelvertaling in het rooster is de NBV21, de opvolger van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004.

Samenwerking met migrantenkerken

Het Bijbelleesrooster 2022 is te vinden op bijbelgenootschap.nl, en is binnenkort ook beschikbaar op debijbel.nl en via de gratis NBG-app Mijn Bijbel. Naast dit dagelijkse leesrooster zijn ook alle andere leesplannen van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap beschikbaar in de app Mijn Bijbel. Download de app, schrijf u in voor dit leesrooster en ontvang elke dag een notificatie met de nieuwste aflevering. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!