Hoofdinhoud

Bijbelzondag verplaatst naar januari 2023

Bijbelzondag wordt deze keer niet gehouden eind oktober, maar op 22 januari 2023. Het thema is: ‘Over jou staat geschreven’. Dat maakt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) vandaag bekend. Hierdoor valt Bijbelzondag samen met de Zondag van het Woord van God van de Rooms-Katholieke Kerk.

Dat deze dagen samenvallen, zal vanaf nu zo blijven. NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘Zo wordt het jaarlijkse moment waarop kerken de Bijbel kunnen vieren, iets gezamenlijks. Protestantse én katholieke gemeenschappen staan dan op dezelfde dag stil bij de rijkdom die we in de Bijbel hebben.’

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

‘De Bijbel gaat ook over jou’

Het thema voor Bijbelzondag 2023 is: ‘Over jou staat geschreven’. Een van de teksten daarbij is Psalm 139. Dat sluit aan bij de Bijbellezing voor die zondag uit het oecumenisch leesrooster, dat gevolgd wordt in veel kerken. De dichter laat zich met verwondering uit over de nabijheid en de zorg van God. ‘In deze persoonlijk geformuleerde psalm komt de Bijbel heel dichtbij’, aldus Buitenwerf. ‘Probeer het eens: lees deze Psalm. Het helpt je om te ervaren dat de Bijbel ook over jóú gaat. De Bijbel staat vol verhalen over mensen zoals u en ik. Mensen die vriendschap, vreugde, verdriet of verraad meemaakten. Hoe leefden zij hun leven met God? En wat kan dat voor mij betekenen?’

Materiaal en collecte internationaal Bijbelwerk

Voor de viering van Bijbelzondag, de kindernevendienst en een quiz komt later dit jaar materiaal beschikbaar op bijbelgenootschap.nl/bijbelzondag. Wie mee wil doen met Bijbelzondag en/of collecteren voor het wereldwijde Bijbelwerk, vindt daar vanaf half november meer informatie.

Meer informatie is vanaf begin november te vinden op onze website

Foto: Bijbelzondag in de Protestantse Gemeente IJlst in 2017 © NBG

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!