Hoofdinhoud

Feestelijke bijeenkomst om Nederlands-Vlaamse samenwerking te vieren

Het Nederlands Bijbelgenootschap en het Vlaams Bijbelgenootschap zijn verder gegaan als één organisatie: het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Daarom was het 8 september tijd om te vieren en stil te staan bij de weg die beide bijbelgenootschappen (samen) hebben afgelegd.

Om deze samenwerking te vieren, kwamen (oud-)medewerkers en bestuursleden van het NBG, en vertegenwoordigers van een groot aantal kerkelijke denominaties samen. De Brabantse Olijfberg – in het hart van Antwerpen – was op het decor van deze feestelijke bijeenkomst. Directeur Rieuwerd Buitenwerf nam de aanwezigen mee door de geschiedenis van de bijbelgenootschappen. Samenwerken – over de landgrenzen heen – is een rode draad door de gedeelde geschiedenis.  

Panelgesprek

Naast reflectie en gebed was er ook plaats voor discussie: Specialist Bijbel bij het NBG en diaken Dries de Bakker leidde een panelgesprek over de Bijbel in Vlaanderen en Nederland. Het panel bestond uit Jos de Kock (rector van de Evangelisch Theologische Faculteit), Pascal Lauwaert (voormalig directeur van het Vlaams Bijbelgenootschap), Kelly Keasberry (theologe en journaliste bij Tertio) en Monseigneur Johan Bonny (Bisschop van Antwerpen).  Samen met het publiek debatteerden zij over de functie en de toekomst van de Schrift in de Lage Landen. ‘Het is mooi om te zien dat Vlamingen en Nederlanders oecumenisch samenwerken aan onder meer bijbelvertalingen,’ liet Monseigneur Johan Bonny optekenen.

(Op de foto vlnr: Mgr. Bonny, P. Lauwaert, K. Keasberry, J. de Kock)

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland?

Foto’s: © Andries Vervaecke 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!