Hoofdinhoud

NBG geeft Bijbel Basics workshop in migrantenkerk Amsterdam

Zaterdag 22 juni geven we een workshop ‘Bijbellezen met kinderen + Bijbel Basics’ in de Molukse Kerk in Amsterdam. Op zondag 30 juni bezoekt het NBG met Bijbels een migrantenkerk in Eindhoven en op 22 september in Amsterdam-Zuidoost.

Het vorige kerkbezoek was begin juni aan Oase, een internationale kerk in Amsterdam-West. Voorganger Bram Beute was ‘aangenaam verrast over wat het NBG doet voor migrantenkerken’. Hij kreeg exemplaren van de Migration Bible en de New International Version. De diaconie geeft deze aan mensen die weinig te besteden hebben. 

Samuel Ekpo, NBG-Relatiebeheerder Migranten- en Internationale Kerken, bezoekt migranten- en internationale kerken. Ekpo: ‘Onze missie is dat iedereen de Bijbel kan lezen in de taal van zijn hart. We willen in alle kerken betrokkenheid bij de Bijbel bevorderen; daarom bezoeken we deze kerken en stellen Bijbels beschikbaar.’ Bij het NBG zijn Bijbels verkrijgbaar in het Arabisch, Engels, Sranantongo, Twi en Farsi, en kinderbijbels in het Engels, Spaans, Portugees en Papiamentu. 

Het NBG geeft trainingen aan kinderwerkers aan de hand van de tweetalige methode Bible Basics, (Nederlands: Bijbel Basics). Bijbel Basics is gebaseerd op de ‘kindertheologie’ en houdt rekening met de verschillen in leeftijd en leerstijl van kinderen die Howard Gardner onderscheidt. Bijbellezen met een kind van vier is anders dan met een tienjarig kind; behoeften en interesses ontwikkelen zich met de jaren. Bijbel Basics kent ruim 22.000 gebruikers en is de meest gebruikte kinderdienstmethode in Nederland. 

Zaterdag 22 juni: Workshop Bijbellezen met kinderen + Bijbel Basics, 11-13 uur. GIM Amsterdam Gunung Batu, Jacques Perkstraat 1, 1064 HP Amsterdam. 

Zondag 30 juni: RCCG Nathanville Center Eindhoven, de Apparatenfabriek Strijp-s, 3e verdieping, Hal 14, Torenallee 28, 5617 BD Eindhoven. Aanvang 10.30u; iedereen is welkom.  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!