Hoofdinhoud

NBG schenkt Bijbels aan migrantenkerk Antwerpen en Amsterdam 

Op 20 en 21 januari bezoekt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) de Wesley Methodist Church in Antwerpen-Deurne. Zaterdag is er een workshop over Bijbel Basics en zondag worden er Bijbels overhandigd tijdens de kerkdienst. Op 4 februari wordt een kerk in Amsterdam bezocht.

Het vorige kerkbezoek was aan het Love Christian Centre in Amsterdam-Zuidoost. ‘Wat een zegen is dit voor onze kerk!’, zei Pastor Nana Baiden (links op de foto) toen hij vlak voor Kerst van het NBG 100 Bijbels kreeg: deels de Bijbel in Gewone Taal en deels de New King James Version. Deze werden tijdens de kerstviering uitgedeeld aan mensen die weinig te besteden hebben en dus niet zomaar een Bijbel kunnen aanschaffen. 

Samuel Ekpo, Relatiebeheerder Migranten- en Internationale Kerken bij het NBG, bezocht vorig jaar 10 migrantenkerken. Ekpo: ‘Onze missie is dat iedereen de Bijbel kan lezen in de taal van zijn hart. We willen in alle kerken betrokkenheid bij de Bijbel bevorderen. Daarom bezoeken we migrantenkerken en stellen Bijbels beschikbaar.’ Kerkleden kunnen via het NBG een Bijbel krijgen in het Arabisch, Engels, Sranantongo, Twi en Farsi, en kinderbijbels in het Engels, Spaans, Oekraïens, Portugees, Papiamentu en Russisch. 

Zondag 21 januari: Wesley Methodist Church, Antwerpen-Deurne, Frans Erlingerstraat 12, 2100 Deurne. Aanvang van de kerkdienst: 10.00 uur; iedereen is welkom.  

Zondag 4 februari: Holy Ghost Deliverance Fire Ministry, Koppenburglaan 24, 1104 PP Amsterdam. Aanvang van de kerkdienst: 13.00 uur; iedereen is welkom. 

Het NBG geeft ook trainingen aan kinderwerkers in migrantenkerken, aan de hand van de tweetalige methode Bible Basics, (Nederlands: Bijbel Basics). Bijbel Basics is gebaseerd op de ‘kindertheologie’ en houdt dus rekening met de verschillen in leeftijd en leerstijl van kinderen die Howard Gardner onderscheidt. Bijbellezen met een kind van drie is anders dan met een tienjarig kind; behoeften en interesses ontwikkelen zich met de jaren. Bijbel Basics kent ruim 22.000 gebruikers en is de meest gebruikte kinderdienstmethode in Nederland. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!