Hoofdinhoud

NBG voorziet migrantenkerken van Bijbels en Bijbel Basics 

'Ik ben blij met deze Bijbels en onze gemeente wil de missie van het Bijbelgenootschap graag steunen’. Dat zei de Amsterdamse voorganger Celestine Blanken onlangs toen ze Bijbels kreeg van het Bijbelgenootschap. Ook was er aandacht voor Bijbel Basics.

Celestine Blanken en haar man (zie foto) kregen de Bijbel in het Papiamentu, de NVB21, een Engelse en Arabische Bijbel en de Prentenbijbel in het Papiamentu. Blanken leidt de huisgemeente Betel Kas di Refugio. De gemeenteleden zijn voornamelijk afkomstig uit Curaçao en willen graag een Bijbel kunnen geven aan anderen die niet gemakkelijk aan een Bijbel in hun eigen taal kunnen komen.  

Bijbelverspreiding in de eigen taal

Samuel Ekpo, Relatiebeheerder Migranten- en Internationale Kerken bij het NBG, overhandigde de Bijbels. ‘Het is onze missie dat iedereen de Bijbel kan lezen in de taal van zijn hart’, zegt Ekpo. ‘We willen in alle kerken, groot of klein, betrokkenheid bij dat boek bevorderen. Daarom bezoeken we migrantenkerken om Bijbels beschikbaar te stellen. In de afgelopen maanden waren we in Almere, Amsterdam, Zwolle en Venlo.’ Leden van deze kerken kunnen via het NBG aan Bijbels komen in de bovengenoemde talen en in het Twi en Farsi; kinderbijbels zijn verkrijgbaar in het Engels, Spaans, Oekraïens, Portugees, Papiamentu, Papiamento en Russisch. 

Het eerstvolgende kerkbezoek is 11 juni. Dan bezoekt het NBG de Chinese Kerk in Arnhem, CCGN, Groen van Prinstererstraat 5. Aanvang van de kerkdienst is 10.00 uur; iedereen is welkom. 

Training met Bible Basics

Naast kerkbezoeken organiseert het NBG trainingen voor kinderwerkers in migrantenkerken aan de hand van de tweetalige methode Bible Basics, (in het Nederlands: Bijbel Basics). De training behandelt de verschillende leeftijden en leerstijlen. Bijbellezen met een kind van drie is anders dan met een tienjarig kind; en in elke leeftijd heeft een kind andere behoeften en interesses. De training is gebaseerd op de acht leervoorkeuren uit de theorie van Howard Gardner: de verbaal-linguïstische, logisch-mathematische, muzikaal-ritmische, visueel-ruimtelijke, lichamelijk-kinesthetische, naturalistische, interpersoonlijke en intrapersoonlijke. Ook wordt de ‘kindertheologie’ toegelicht. 

De eerstvolgende trainingen met Bible Basics

13 mei, Wesley Methodist Church, Kuiperbergweg 12, Amsterdam, 11-13 uur, aanmelding bij Samuel Ekpo, . Deelname is gratis. 

30 september, Opstandingskerk, Esdoornstraat 25, Zwolle, 12-15 uur, aanmelding bij Madelon Grant, . Deelname is gratis.  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!