Hoofdinhoud

NBV21 beschikbaar in braille en op audio-cd bij CBB 

‘Iedereen die dat wil, moet de Bijbel kunnen lezen, ook mensen met een leesbeperking. Ik ben daarom blij dat onze nieuwste vertaling, de NBV21, nu ook beschikbaar is in aangepaste leesvorm.’ Dat zegt Manager Ontwikkeling en Uitgeven Stefan van Dijk van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. De CBB maakte de braille- en audio-editie voor deze doelgroep in samenwerking met het NBG.

De NBV21 verscheen op 13 oktober 2021 als opvolger van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004 en heeft inmiddels breed ingang gevonden in Nederland en Vlaanderen. In de NBV21 zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten en reacties van lezers verwerkt. In totaal werden er 12.000 verbeteringen aangebracht. Prof. dr. Eric Peels, emeritus hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit Apeldoorn, zei over het verschil: ‘De NBV was goed, de NBV21 is beter. Meer Bijbelgetrouw, zal men in sommige kringen zeggen. Mooier en consistenter, zal men in brede kring zeggen.’  

Bijbels in aangepaste leesvormen

De CBB in Ermelo maakt lectuur en informatie toegankelijk voor mensen met een leesbeperking, door het om te zetten in braille, audio of grootletter. Naast de NBV21 zijn ook andere Bijbelvertalingen in diverse aangepaste leesvormen verkrijgbaar, zoals de Bijbel in Gewone Taal, de Fryske Bibel, de Herziene Statenvertaling, de Willibrordbijbel en de Statenvertaling, evenals verschillende kinderbijbels. Zie ook de complete lijst.

Bestelinformatie NBV21 in aangepaste leesvorm 

De prijs van de NBV21 in braille (34 ringmappen A4) en in gesproken vorm (streaming of Daisy cd) bedraagt € 54,95. De audioversie is ingesproken door Thinium audioboekproducties en door de CBB geschikt gemaakt voor mensen met een leesbeperking. De NBV21 in de genoemde drie leesvormen is te bestellen via leesbutler.nl of de CBB-klantenservice, telefoon 0341-565477, e-mail .  

Audioversie voor algemeen publiek 

De NBV21 is voor mensen zonder leesbeperking te beluisteren via onder meer de app Mijn Bijbel, de online bibliotheek en diverse audio-apps. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!