Hoofdinhoud

NBV21 bekroond als ‘mooi boek’  

De NBV21 standaardeditie is bekroond als één van de 33 Best Verzorgde Boeken uit het jaar 2021. Dat blijkt uit de internationale jurering van ‘Schönste Bücher aus aller Welt’ in Leipzig die vanmorgen door het CPNB bekendgemaakt werd. 

‘We hebben sinds de verschijning van de NBV21 veel waardering gekregen voor deze vertaling. Ook aan de vorm ervan hebben we grote zorg besteed omdat de Bijbel het “boek der boeken” is. Het is mooi dat die inspanningen op deze manier bekroond zijn’, zegt Stefan van Dijk, Manager Ontwikkeling en Uitgeven bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). ‘We delen het compliment graag met Studio Joost Grootens, die het ontwerp van de NBV21 standaardeditie maakte, en met Royal Jongbloed die de productie verzorgde.’ 

Ontwerp en tentoonstelling

‘De titel en een passend citaat op de voorzijde maken de lezer meteen duidelijk wat dit is: de Bijbel’, vertelde Joost Grootens eerder over zijn ontwerp aan het NBG. Grootens ontwerpt sinds ruim twintig jaar boeken, van prijswinnende atlassen tot academische publicaties, en van architectuur- en kunstboeken tot de Dikke Van Dale. In een YouTube-filmpje over zijn ontwerp vertelt Grootens onder meer dat de NBV21 ‘echt een boek voor nu moest worden’. 

Later dit jaar wordt de NBV21, met de andere Best Verzorgde Boeken, opgenomen in de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!