Hoofdinhoud

Samuel Lee ontvangt Spaanprijs

Theoloog Samuel Lee heeft gisteravond de J.B.Th. Spaanprijs in ontvangst genomen. De voormalige Theoloog des Vaderlands kreeg de oorkonde tijdens een bijeenkomst voor internationale- en migrantenkerken in Amsterdam, georganiseerd door het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

Samenwerking met migrantenkerken

De prijs werd uitgereikt tijdens een diner op initiatief van het NBG met circa dertig voorgangers van migranten- en internationale kerken in Amsterdam Zuidoost. Doel was het bevorderen van de samenwerking met het NBG vanwege een gedeelde missie: het ontsluiten en toepassen van de Bijbel. Dit initiatief werd merkbaar gewaardeerd door de aanwezigen. 

Bijbel in de Bijlmer

Bij het NBG verscheen al eerder het boek van Lee De Bijbel in de Bijlmer. Daarin houdt Lee ‘oude’ en ‘nieuwe’ Nederlanders voor hoe ze met elkaar zouden moeten omgaan. ‘In Nederland zie ik veel barmhartigheid, maar ook mensen die zich afzetten tegen migranten’, zei hij tegen het NBG. ‘Iedereen kan gedwongen worden tot vluchten vanwege de politieke, economische of ecologische situatie. Denk niet dat het jou nooit overkomt!’ De Bijbel in de Bijlmer is verkrijgbaar in de boekhandel en bij het NBG. 

Foto: Samuel Lee (met oorkonde) met de jury van de Spaanprijs. Foto: NBG/Paul Abspoel 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!