Hoofdinhoud

Vlaming Samuel Bossers NBG-Lid van Verdienste 

Op 29 juni werd Samuël Bossers benoemd tot Lid van Verdienste van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Hij kreeg de oorkonde en een kunstwerk uit handen van directeur Rieuwerd Buitenwerf tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 210-jarig jubileum van het Bijbelgenootschap.

Samuël Bossers’ betrokkenheid bij het Bijbelgenootschapwerk in Vlaanderen gaat zover terug, dat eigenlijk niemand de precieze data kent. Samuëls vader was colporteur bij het Belgisch Bijbelgenootschap (dat in 1995 splitste in het Vlaams Bijbelgenootschap en het Waals Bijbelgenootschap). Rond 1973 startte Samuël met zijn eerste vrijwilligerswerk voor het Belgisch Bijbelgenootschap. Tot 2023 bleef hij actief bij het Bijbelwerk, in verschillende rollen en met verschillende intensiteit.  

NBG-directeur Buitenwerf: “We zijn Samuël Bossers zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor de Bijbel in het Nederlandse taalgebied en voor zijn belangrijke rol en positieve inbreng als bestuurslid voor het Bijbelgenootschap in Vlaanderen in het bijzonder ten tijde van de transitie naar het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap.”  

Samuel Bossers was betrokken bij het bijbelwerk in het Vlaamse taalgebied als bestuurslid van het toenmalige Vlaams Bijbelgenootschap (VBG). Ten tijde van de gesprekken over een intensievere samenwerking tussen NBG en VBG heeft Samuel een belangrijke en zeer positieve rol gespeeld. In  september 2021 werd de samenwerking tussen beide Bijbelgenootschappen bekrachtigd in de Brabantse Olijfberg in Antwerpen. Sindsdien is het één organisatie – het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap – dat werkt voor beide landen.  

In 2016 nam Bossers zitting in de Vlaamse Adviesraad en volgde later Jean Bastiaens op als voorzitter. Hij heeft veel van zijn tijd gegeven aan het Bijbelgenootschap en was altijd bereid om het VBG (en later NBG) te vertegenwoordigen en te promoten op allerlei plekken, en zeker ook in de pinksterbeweging waarin hij zelf ook als voorganger optreedt.  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!