Hoofdinhoud

Webinar voor kinderwerkers in de kerk

Werk je met kinderen in de kerk, en wil je weten hoe je Bijbelverhalen zo dicht mogelijk bij de kinderen kunt brengen? Meld je dan aan voor het gratis webinar ‘Ontdek de Bijbel met kinderen in jouw kerk’ van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Het wordt twee keer gegeven: op 11 en op 16 mei om 20.00 uur.

In slechts 30 minuten nemen theoloog en pedagoog Maartien Hutter en kinderwerkspecialist Lucré van Putten je mee in de wereld van het kinderwerk in de kerk. ‘Onze missie is dat de Bijbel opengaat voor kinderen en dat zij betekenis ontdekken in de Bijbelverhalen’, zegt Maartien Hutter. ‘Daarvoor geven we kinderwerkers handvatten in onze kinderdienstmethode Bijbel Basics.’ Bijbel Basics is opgezet vanuit de kindertheologie, een open, ontdekkende manier om actief en gelijkwaardig met Bijbel en geloof aan de slag te gaan. In het webinar maak je kennis met Bijbel Basics. 

Aanpak en ervaringen

Het webinar behandelt praktische vragen als: ‘Welke aanpak past bij onze kerk én onze groep kinderen?’ of: ‘Hoe zorg ik dat de boodschap over Gods liefde voor ons echt over komt bij de kinderen?’ Naast de bovengenoemde sprekers zal een gebruiker vertellen over de ervaringen met Bijbel Basics. Ook is er ruimte voor vragen. 

Aanmelden

Meedoen aan het webinar is gratis. Je kan je aanmelden voor het webinar en kiezen tussen 11 of 16 mei.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!