Eenzamen bezoeken

Jezus zei: ‘Ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’
(Matteüs 25:36)

Waarschijnlijk herken je het wel: door de afstand die we letterlijk moeten houden, ontstond er veel nieuwe eenzaamheid. Mensen krijgen minder bezoek van familie en vrienden, en kunnen niet meer zomaar naar de kerkdienst of hun dagbesteding. Anderen zijn hun baan kwijtgeraakt door de crisis en zitten ineens de hele dag thuis zit. Met veel creativiteit lieten we mensen merken dat we nog steeds aan hen denken. Maar daarmee is de eenzaamheid niet verdwenen.
Daarom geven we verschillende ideeën om met dit werk van barmhartigheid aan de slag te gaan!
Wat deel jij deze keer?Kan ik voor jou …

Monniken hebben een bijzondere manier om hun gasten te ontvangen. Zij stellen heel concreet hun leven in dienst van God. Daarbij horen vaste gebedsmomenten over de dag heen, al ’s ochtends heel vroeg beginnend, om zich steeds te concentreren op God. Eigenlijk om steeds Christus uit te nodigen in hun midden te zijn, ja zelfs in hun eigen hart te wonen. Tim van Iersel, dementiedominee, laat zien hoe dit voor hem aansluit bij omzien naar eenzamen.

Lees meerDeel mee

Deel deze bijbeltekst op Instagram, Facebook of stuur hem per e-mail naar iemand die eenzaam is. Laat weten dat je aan hem of haar denkt.

Download

 


Podcast: Eenzaamheid

In deze podcast gaat Peter Siebe in gesprek met Margo Merts, regio-officier van het Leger des Heils. Centraal staat de vraag: Hoe signaleer je eenzaamheid en wat kan een gewoon mens daartegen doen?


‘Zend uw licht en uw waarheid’

Wat hebben de woorden uit Psalm 42 en Psalm 43 te zeggen in deze onrustige tijd? Lees daarvoor de blog van Karin van den Broeke, predikante te Noord-Beveland en voorzitter van het Bijbelgenootschap.

Lees meer


Aan de slag met kinderen

Een kaart sturen, een bezoekje brengen, een spelletje doen. Kinderen kunnen veel betekenen voor mensen die eenzaam zijn.

Bekijk de tipsTip: Contact

Wil je iets betekenen voor iemand die eenzaam is? Neem dan zelf het initiatief. Zeg niet: niet ‘hier heb je mijn telefoonnummer, bel mij maar wanneer je me nodig hebt’, maar: ‘geef mij jouw telefoonnummer, dan ga ik je bellen’.

Margo MertsBijbelquiz

Wil je met een paar vrienden, je familie of binnen de kerk een mini-bijbelquiz spelen die aansluit bij het thema ‘Eenzamen bezoeken’?
Ga dan aan de slag met deze PowerPoint. Of zet de vragen uit de pdf over in een online quiztool zoals Kahoot.

Download (pptx)  Download (pdf)


Bemoedigende wenskaarten

Steek iemand een hart onder de riem met deze bemoedigende wenskaarten. De set bevat vijf grote ansichtkaarten met verschillende ontwerpen gericht op diverse gelegenheden. Laat weten dat je aan iemand denkt.
Te bestellen in onze webshop. Prijs: € 3,50 per set

Bestellen