Nieuws

Bijbels voor kinderen in Kenia

In de armste regio's van Kenia kunnen veel ouders geen bijbel voor hun kind betalen. Terwijl ze deze wel nodig hebben op school. Het NBG wil dit jaar aan 10.000 kinderen in Kenia een eigen bijbel geven. Helpt u mee?

Een school met driehonderd leerlingen, die één bijbel moeten delen tijdens de gezamenlijke godsdienstles. In Kenia is het geen uitzondering. Dat maakt het voor deze kinderen erg lastig om de lessen te volgen en te leren over Gods woord. Een eigen bijbel is echter onbereikbaar. Voor ouders is het al lastig genoeg het schoolgeld te betalen, laat staan dat ze een bijbel kunnen betalen.

Veel armoede

Een van deze armste regio’s in Kenia is het gebied van de Masai. Dit van oorsprong nomadische volk leeft van de veeteelt. Door de ernstige droogte van de afgelopen jaren is hun leven nog een stuk zwaarder geworden. Het vee blijft nauwelijks in leven en gezinnen kunnen slechts met moeite rondkomen.

Docent Nelius werkt op een school waar veel Masai-kinderen naartoe gaan en ziet hun problemen dagelijks: ‘Het leven hier kan zwaar zijn. Er is veel armoede. Sommige kinderen krijgen thuis amper te eten. Een bijbel is voor hen echt te duur.’

Charity (12) is één van Nelius’ leerlingen. Voor haar is de Bijbel heel belangrijk. ‘Door in de Bijbel te lezen, leer ik wijze lessen voor mijn leven. Mijn favoriete bijbelverhaal is het verhaal van Adam en Eva, het scheppingsverhaal. Zo leer ik waar mensen vandaan komen.’

Help mee

Het NBG wil dit jaar 10.000 bijbels verspreiden onder kinderen in de allerarmste gebieden in Kenia. Zodat deze kinderen meer kunnen leren uit de Bijbel; op school tijdens de godsdienstles en thuis met hun familie. Want een eigen bijbel mag natuurlijk mee naar huis.

Met uw gift geeft u dus kinderen én hun ouders toegang tot de Bijbel. Wilt u ons helpen bij deze actie? Eén bijbel kost 7,50 euro. U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL74 SNSB 0266 3808 08 o.v.v. ‘Kenia’ of geef direct via Tikkie.