Geef de Bijbel door!

Een collecte is meer dan rondgaan met de collectezak. Daarom vindt u hier informatie over drie van onze projecten, fotomateriaal en een powerpointpresentatie over het werk van het NBG om te downloaden. Zo kunt u uw collectedoel eenvoudig in uw gemeente onder de aandacht brengen.

De algemene Powerpointpresentatie over het werk van het NBG bestaat uit drie dia’s waarop kort informatie staat over (een voorbeeld van) ons werk in Nederland, (een voorbeeld van) ons werk in het buitenland en informatie passend bij de collecte. U kunt kiezen tussen:
–  presentatie met drie ‘gewone’ dia’s,
–  presentatie met automatische overgang tussen de dia’s (begint na dia 3 weer bij dia 1)
–  presentatie met automatische overgang én animatie (de teksten vliegen een voor een binnen)

Of vertel met onderstaand materiaal iets over een van onze buitenlandprojecten.

1. BIJBEL BASICS VOOR GHANA

Breng de Bijbel blijvend dichtbij voor kinderen

In veel kerken in Ghana is het een uitdaging om invulling te geven aan de zondagsschool. Omdat men er te arm is om speciaal materiaal aan te schaffen. Maar ook omdat het er gewoon niet is. Daarom vertaalt het Nederlands Bijbelgenootschap de kinderdienstmethode Bijbel Basics, zodat het materiaal ook in Ghana gebruikt kan worden. Zo hopen we voor zoveel mogelijk kinderen de Bijbel dichtbij te brengen. Draagt u ook bij?

    

2. BIJBELVERTALINGEN VOOR MINDERHEDEN IN CHINA

Geef christenen in Zuid-China de Bijbel in hun eigen taal

In het zuiden van China wordt gewerkt aan het vertalen van de Bijbel voor christenen die behoren tot etnische minderheden. Zij spreken een eigen taal die een geheel eigen schrift kent. Veel van hen beheersen niet voldoende Chinees om de Bijbel te kunnen lezen. De mensen in Zuid-China verlangen dan ook naar de Bijbel in hun eigen taal. Helpt u dit mogelijk te maken?

3. BIJBELS VOOR JONGEREN IN SURINAME

Met bijbellezen investeren in de toekomst

Het leven is niet altijd makkelijk voor jongeren in Suriname. Armoede, gebroken gezinnen of de verleidingen van snel geld verdienen met criminele activiteiten zijn uitdagingen waar ze soms al heel jong mee geconfronteerd worden. Samen met een gespecialiseerde stichting investeert het Nederlands Bijbelgenootschap in deze jongeren. Bijbellezen geeft hen perspectief en hoop op een betere toekomst. Aan hoeveel jongeren geeft u een bijbel cadeau?

     

Op de foto: links Jelisa (12) en rechts Samuel (24)

Praktisch

Donaties kunnen overgemaakt worden op IBAN: NL74 SNSB 0266 3808 08 t.n.v. Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem. Wilt u bij de omschrijving de naam en plaats van uw kerk vermelden? Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Om de foto’s in hoge kwaliteit te downloaden, klikt u op de afbeelding. Deze opent dan op de volgende pagina. Hier klikt u met de rechtsmuisknop op de afbeelding en kiest u voor ‘Afbeelding opslaan als…’ De afbeelding wordt dan gedownload en kan teruggevonden worden via de verkenner in de map ‘Downloads’.