Nieuws

Kinderbijbels voor Haïti

Voor de ouders van veel kinderen in Haïti is een bijbel onbetaalbaar. Maar met uw hulp kunnen we deze kerst 25.000 kinderen blij maken met een kinderbijbel. Voor 5 euro geeft u al één bijbel aan een kind. Doet u mee?

Het straatarme Haïti krijgt ramp na ramp te verduren. Ook dit jaar was er een aardbeving. De bevolking krijgt nauwelijks tijd om op adem te komen. Veel kinderen groeien op in grote armoede. Zo ook Guillaume (7) en Nerlie (6). Ze wonen in Cité Soleil, een van de meest gevaarlijke delen van Haïti.

Guillaume en Nerlie gaan naar een school waar een heel hoog hek omheen staat, om het geweld van de straat buiten te houden. Binnen is het rustig en roze – zowel de muren van de klaslokalen als de schooluniforms van de kinderen. De school heeft een zeer toegewijde directeur, mevrouw Brunette Chéry Helias. ‘Onderwijs is de sleutel tot een goede toekomst voor deze kinderen,’ is haar overtuiging.

Guillaume vertelt:
‘Ik vind school leuk, maar ik moet ver lopen om er te komen. Wel anderhalf uur! Als ik later groot ben, wil ik dokter worden. Nu voetbal ik het liefst met mijn vrienden. Mijn lievelingseten is rijst met groente. Wat ik vanochtend als ontbijt had? Niets. We eten hier om 10 uur samen op school.’

Nerlie vertelt:
‘Mijn huis is ver van de school. Mijn zus en ik gaan elke ochtend met de taxi. Ik vind het leuk om te koken, dan maak ik graag een stoofpot met kip. Later wil ik graag een eigen restaurant openen. Ik vind het ook leuk om te lezen. Thuis hebben we geen bijbel of andere boeken. Daarom lees ik graag als ik op school ben, of in de kerk.’

Kinderbijbels voor Haïti

Maak deze kerst tot een bijzonder feest voor kinderen op Haïti. Met uw steun wil het NBG 25.000 kinderen een eigen kinderbijbel geven. Afhankelijk van de leeftijd wordt dit een speciale Franstalige editie van de Prentenbijbel van Marijke ten Cate of een andere bijbel. Eén bijbel kost 5 euro. Hoeveel kinderen geeft u een onvergetelijk cadeau?

Maak uw kerstgift over