Hoofdinhoud

Adventsleesplan ‘Het wordt licht’

‘Advent valt in het donkerste, koudste jaargetijde. Licht en warmte zijn deze winter niet vanzelfsprekend. Daarom kreeg het adventsleesplan de titel 'Het wordt licht.’ Dat zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Voor kinderen is er een Bijbel Basics-project en een Oekraïens programma.

Bijbel Basics-project en programma voor Oekraïense kinderen

‘Iedereen vraagt zich weleens af: hoe ga ik ermee om als het duister in mijn leven is – letterlijk of figuurlijk’, aldus Schol-Wetter. ‘Het digitale adventsleesplan helpt om vanaf 1 december elke dag te beginnen met licht. Als het nog donker en koud is, bijvoorbeeld onderweg naar je werk of thuis. Je leest dat ook mensen in de Bijbel donkere tijden meemaakten. Toch staat daar één woord tegenover: “licht”. Van het eerste tot het laatste Bijbelhoofdstuk lezen we dat Gods licht het wint van de duisternis. Het leesplan straalt die hoop uit.’ Het leesplan bevat elke dag een natuurfoto, een Bijbeltekst met toelichting en een bezinningsvraag. Meedoen kan via debijbel.nl en de app Mijn Bijbel; de app geeft een pushmelding. Ook in de kerkapp Donkey Mobile is dit leesplan te vinden.

Adventsproject ‘Ik kan niet wachten’

Het thema van het Bijbel Basics-adventsproject voor kinderen van 4-12 jaar is: ‘Ik kan niet wachten’. Schol-Wetter: ‘Advent is een tijd van verwachten, maar wát verwachten we? En waarop wachtten de mensen uit de Bijbel? In dit project ontdekken kinderen hoe sterk mensen in de tijd van Jezus verlangden naar een messias, een redder. En dat wij in onze tijd uitzien naar het moment waarop Gods vrede werkelijkheid wordt.’ Voor gebruik in de kerk is er een poster waarop de kinderen tijdens advent stickers plakken, om te ontdekken welke Bijbelse personen wachtten op de vervulling van Gods belofte. Het project is gratis te downloaden via bijbelbasics.nl; de poster is in onze webshop te bestellen.

Advent en Kerst in het Oekraïens

Via bijbelbasics.nl komen vijf programma’s voor Oekraïense kinderen beschikbaar. Voor de eerste en de tweede adventszondag zijn die al klaar en kunnen gedownload worden. Schol-Wetter: ‘Hiermee helpen we kerken waar Oekraïense kinderen komen om van advent en Kerst een feest te maken.’

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!