Hoofdinhoud

Voorproefjes van de nieuwe Jongerenbijbel beschikbaar 

‘Goed nieuws voor wie uitziet naar de nieuwe Jongerenbijbel: er is een preview verschenen. Ga naar de boekhandel en neem er gratis een mee of bestel online een exemplaar.’ Dat zegt Anne-Mareike Schol-Wetter van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). ‘Ook is er nu een startpagina om onderwerpen uit de Jongerenbijbel uit te proberen: voor jongeren thuis en voor gebruik in de kerk.'

Op de Jongerenbijbel landingspagina staan vier onderwerpen: wonderen (mag je die verwachten?), leefstijl (wel of niet naar de sportschool voor je looks?), relaties en hoe je rust vindt. Ook laat de startpagina zien hoe de Jongerenbijbel er vanbinnen uitziet.  

Kerken en jeugdwerkers kunnen via de landingspagina exemplaren van de preview aanvragen voor hun jongeren. Ze krijgen daarbij een compleet programma voor een gesprek met jongeren over omgaan met verleiding, een van de thema’s uit de Jongerenbijbel. ‘Zo kunnen ze uitproberen wat deze Bijbel te bieden heeft en jongeren hopelijk enthousiast maken’, aldus Schol-Wetter. Ze is Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG en werkte mee aan deze Bijbel. 

De Jongerenbijbel uit 2006 was enorm gewild: er zijn meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. ‘Omdat de wereld er nu anders uitziet, is het tijd voor een nieuwe uitgave’, licht Schol-Wetter toe. ‘We zien bij jongeren een zoektocht naar wat ze wel en niet geloven en over de vragen en dilemma’s van nu. De Jongerenbijbel is daarbij een gids. Hij helpt ze om zelf in de Bijbel te lezen en zo God op het spoor te komen.’  

De NBV21 Jongerenbijbel bevat naast de complete Bijbel veel extra inhoud: een kerntekstenroute langs 50 belangrijke passages, 15 themaroutes o.a. over hoe je kunt bidden, 30 themapagina’s over bijvoorbeeld (on)geloof, discriminatie en keuzestress, en 18 portretten van onder meer Sara en Hagar, Ester, Elia en Paulus. Een interconfessioneel team van meer dan 20 auteurs werkte eraan mee, onder wie Tabitha van Krimpen, Hetty Lalleman, Corjan Matsinger, Corina Nagel, Bram van Putten en de Vlaamse Bryan Beeckman. 

De Jongerenbijbel krijgt verwisselbare covers zodat jongeren hem kunnen aanpassen aan hun eigen smaak. De covers zijn ontworpen door de jongerenorganisaties die met het NBG deze Bijbel maakten: EO BEAM, de HGJB, IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen, Move Community en WAY, de jongerenorganisatie van Mozaiek. 

De NBV21 Jongerenbijbel verschijnt op de EO-Jongerendag, 1 juni, kost € 59,95 en is te reserveren in de boekhandel en in de NBG-webshop. Nieuwe NBG-donateurs kunnen hem kiezen als welkomstgeschenk.  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!