Hoofdinhoud

Project van de maand mei: Braillebijbels voor Sri Lanka

Bijna 2% van de inwoners van Sri Lanka is blind. In hun dagelijks leven lopen ze tegen allerlei uitdagingen aan. Want de maatschappij is amper ingericht op mensen met een handicap. En dan is juist het zélf in de Bijbel kunnen lezen, iets dat kan bijdragen aan het gevoel van eigenwaarde en zelfstandigheid van blinde scholieren in Sri Lanka.

2%

Bijna 2% van de inwoners van Sri Lanka is blind.

76 mappen

De volledige Bijbel in braille bestaat uit 76 mappen.

12,50 euro

Het kost 12,50 euro om één map van een braillebijbel te produceren.

Braillebijbels

Een aantal blindenscholen in Sri Lanka benaderde het Bijbelgenootschap met de vraag om braillebijbels. Daar wilden ze graag aan voldoen. En daar willen wij ook graag bij helpen.

Want het maken van een Bijbel in braille is duur: er is een speciale machine nodig voor het drukken. Daarbij is een complete braillebijbel erg dik; één Bijbel bestaat uit 76 mappen vol tekst.

Braillebijbels Sri Lanka
Melanie Stephens in Sri Lanka

God aanbidden

Melanie Stephens is blind: ‘Ik heb geleerd dat God mij omringt mij met mensen die mij kunnen helpen. En ik geloof dat ik een voorbeeld kan zijn voor anderen, ook als christen. Mensen vragen me wel eens waarom ik niet aan God vraag of Hij mij weer kan laten zien. Dan zeg ik dat ik dat niet wil. Ik geloof dat mijn God een grote God is en dat alles is mogelijk bij God. Ik wil God aanbidden zoals ik ben en anderen laten zien dat dat zo ook kan.’

‘Soms worstel ik echt met het leven. Maar ik vertrouw op God.’

Melanie Stephen

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Mensen over dit project

Melanie Stephens in Sri Lanka

Melanie Stephen

‘Soms worstel ik echt met het leven. Maar ik vertrouw op God. Ik heb al zoveel van Hem mogen ontvangen!’​

mw Monica Sheranthi Peiris, Sri Lanka

Monica Sheranthi Peiris

‘Dankzij het Bijbelgenootschap krijg ik de kans de Bijbel te lezen.’​

Het project in beeld

Discriminatie

Veel blinde mensen hebben te maken met discriminatie. Ze zijn geen onderdeel van de maatschappij en veel Sri Lankanen lopen met een boog om hen heen. Ook omdat blindheid vaak gezien wordt als een straf voor een slecht leven. Daar moet iemand dan gewoon maar mee leven.

Het Bijbelgenootschap van Sri Lanka wil juist éxtra aandacht besteden aan mensen met een handicap. Iedereen moet de Bijbel kunnen lezen op een manier die hij of zij begrijpt. Dankzij uw Bijbel per maand-bijdrage van deze maand kan de verspreiding van braillebijbelboeken in Sri Lanka doorgaan.

Kerk in Sri Lanka

Doe vandaag iets moois: geef de rijkdom van de Bijbel door.

En ik ontvang toegang tot debijbel.nl | plus en een Bijbel naar keuze als welkomstgeschenk*

* Welkomstgeschenk bij minimaal één jaar lidmaatschap

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!