Hoofdinhoud

Bijbels voor kinderen in de Stille Zuidzee

Kerken op de eilanden in de Stille Zuidzee willen graag dat kinderen de verhalen uit de Bijbel leren kennen. Maar ze hebben geen goede kinderbijbels voor de kinderen.

100.000 kinderen

Op de eilanden in de Stille Zuidzee wonen meer dan 100.000 kinderen.

Eilanden

Het Bijbelgenootschap voor de Stille Zuidzee is actief op eilanden die tot 14 landen horen.

Tekort

Er zijn bijna geen kinderbijbels in de talen die op de eilanden het meest worden gesproken.

Twee kinderen met een Bijbelgedeelte

Vanaf 5 euro per maand kun je al helpen om kinderen in de Stille Zuidzee een kinderbijbel te geven!

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Afgelegen eilanden

In de Stille Zuidzee liggen 14 landen die elk bestaan uit een aantal eilanden. De eilanden zijn ver bij de bewoonde wereld vandaan. De mensen die er wonen spreken hun eigen taal en hebben hun eigen culturen. De kerken op de eilanden willen graag dat kinderen de verhalen uit de Bijbel leren kennen. Maar ze hebben geen goede kinderbijbels voor de kinderen. Ze willen de kinderen graag een aansprekende, moderne kinderbijbel geven in hun eigen taal.

Kinderbijbels

Het Bijbelgenootschap helpt de kerken op de eilanden. Ze laten kinderbijbels maken, speciaal voor de kinderen daar. De Bijbelverhalen worden zo verteld dat kinderen ze goed begrijpen. En de kinderbijbels zijn vertaald in de talen die het meeste voorkomen, en hebben mooie illustraties. Het kost veel geld om de kinderbijbels bij de kinderen op de eilanden te brengen. Ze moeten allemaal worden geïmporteerd en verscheept omdat er op de eilanden geen drukkerijen zijn.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!