Hoofdinhoud

Bijbels voor vluchtelingen wereldwijd

Voor christelijke vluchtelingen is de Bijbel ook een van de eerste levensbehoeften. De Bijbel biedt geestelijke steun, laat zien dat Gods licht in de duisternis schijnt en geeft moed. Daarom verspreiden Bijbelgenootschappen wereldwijd Bijbels onder vluchtelingen, onder meer in Libanon.

82,4 miljoen

Eind 2020 waren er in totaal 82,4 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht. Nooit eerder telde UNHCR zo veel vluchtelingen.

1,5 miljoen

Anderhalf miljoen Syriërs zijn naar Libanon gevlucht; een kwart van de bevolking bestaat inmiddels uit Syrische vluchtelingen.

10 euro

Een Bijbel voor een vluchteling in Libanon kost 10 euro. Het Bijbelgenootschap schenkt de Bijbels aan mensen die daar behoefte aan hebben. En de behoefte is groot.

Vluchtelingen wereldwijd

Wereldwijd hebben ongekend veel mensen huis en haard verlaten, op de vlucht voor onder meer oorlog en natuurgeweld. Veel Bijbelgenootschappen proberen vanuit hun missie vluchtelingen te steunen. Natuurlijk zijn een dak boven je hoofd, dagelijks voedsel, gezondheidszorg en school belangrijk. Voor christelijke vluchtelingen is de Bijbel ook een van de eerste levensbehoeften.

Hoop voor de toekomst

Dat Gods Woord mensen weer hoop voor de toekomst geeft, motiveert de medewerkers van het Libanees Bijbelgenootschap zich onverminderd in te zetten voor het Bijbelwerk. Zo worden ieder jaar honderden Bijbels verspreid onder volwassenen en kinderen. Een medewerker vertelt: ‘Sommige mensen konden niet wachten om erin te lezen en sloegen de Bijbel al open voor ze bij hun tent terug waren.’

‘Het verdriet was alom. Ik sprak een oudere vrouw en vroeg haar of ze het gevoel had dat God bij haar was. “Ik weet dat Hij er is”, antwoordde ze, “maar ik voel het niet altijd. Voor mij is er weinig blijdschap in deze wereld.” Sindsdien bid ik dat ze Gods vreugde mag vinden in de Bijbel.’

Medewerker Libanees Bijbelgenootschap

Mensen over dit project

Zeinab, Syrische vluchteling

‘Ook in Libanon is het leven niet makkelijk. Maar we weten dat God genadig is. We zijn dankbaar dat Hij voor ons zorgt.’

Medewerker Bijbelgenootschap

‘Iemand zei me: “Het is altijd geweldig om een voedselpakket te mogen ontvangen. Maar het is echt heel iets anders om een geschenk van God te krijgen, de Bijbel. Dat is niet in woorden uit te drukken.”‘

Het project in beeld

Ieder jaar verspreidt het Libanees Bijbelgenootschap honderden Bijbels onder volwassenen en kinderen. Ook worden er speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Bijbelverspreiding in Libanon

Sinds de start van het conflict in Syrië zijn al elf miljoen Syriërs gevlucht. Een deel van hen is de grens overgestoken naar Libanon, dat aan ruim 1,5 miljoen vluchtelingen onderdak biedt.

Samen met lokale kerken zet het Libanees Bijbelgenootschap zich in voor deze vluchtelingen. Want hoe houd je hoop voor de toekomst als het einde van je ellende nog lang niet in zicht is? Het Bijbelgenootschap schenkt Bijbels aan mensen die daar behoefte aan hebben. En de behoefte is groot.

Help jij ook mee door dit project te ondersteunen met een gift? Al voor slechts 10 euro geef je een Bijbel aan vluchtelingen in Libanon. En dat niet alleen. Je geeft ze toegang tot Gods boodschap van liefde, hoop en troost!

Help jij ook mee door dit project te ondersteunen met een gift? Al voor slechts 10 euro geef je een Bijbel aan vluchtelingen in Libanon.

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!