Hoofdinhoud

De Bijbel online: wereldwijd voor iedereen!

Wereldwijd hebben steeds meer mensen toegang tot het internet. Zelfs in landen waar verder heel weinig voorzieningen zijn. De mobiele telefoon is het middel om belangrijke informatie te vinden, online te werken of contact te onderhouden met dierbaren. Die ontwikkelingen bieden ook geweldige mogelijkheden voor het lezen van de Bijbel!

Online lezers

Wereldwijd zijn steeds meer mensen online, het is nodig de Bijbel online aan te bieden.

15 Bijbelwebsites

Er zijn al 15 Bijbelwebsites online, 2 websites zijn bijna af en er is uit 8 landen interesse.

Bijbel open

In Nederland en Vlaanderen werd de Bijbel in 2022 ruim 23 miljoen gelezen op debijbel.nl of in de app.

Ieder land een Bijbelwebsite

Het bouwen van een Bijbelwebsite en app is niet eenvoudig. In Nederland en Vlaanderen hebben we de afgelopen jaren debijbel.nl kunnen bouwen. We zijn hier dankbaar voor. We zien dat de techniek die we hebben ontwikkeld bruikbaar is voor Bijbelgenootschappen in andere landen. Die kunnen van ons systeem gebruikmaken en dat vervolgens vullen met Bijbelvertalingen, Bijbelstudies en bemoedigingen in hun eigen taal.

Twee mensen werken samen met laptop

BibleBooster

Zo ontstond het project ‘BibleBooster’. ‘Booster’ is een Engels woord en betekent zoiets als ‘aanjager’ of ‘steuntje in de rug’. In dit project willen we Bijbelgenootschappen die zelf niet in staat zijn om een website en app te maken helpen. Wij zorgen als NBG voor goed werkende techniek en we leiden medewerkers van andere Bijbelgenootschappen op om ermee te werken. Daarna kunnen zij in hun eigen land en in hun eigen taal de Bijbelteksten en alle andere informatie plaatsen op hun eigen website en in hun eigen app.

Bijbelwebsite voor Oekraïne


Toen het Russische leger op 24 februari 2022 Oekraïne binnenviel, had het Oekraïense Bijbelgenootschap nog geen website waar mensen de Bijbel konden lezen. Miljoenen mensen vluchtten weg uit Oekraïne. Vluchtelingen in Polen, Moldavië en andere landen over de hele wereld vroegen vaak om een Bijbel. Ze zochten houvast.

De vraag naar Bijbels in het Oekraïens was veel groter dan waar er op korte termijn aan voldaan kon worden. Binnen twee maanden heeft toen het team van websitebouwers van BibleBooster, waarvan vijf van de acht Oekraïens zijn, een website opgezet. Oekraïense vluchtelingen van over de hele wereld kunnen hier de Bijbel lezen in hun moedertaal!

Bijbellezen op een manier die past

‘Ieder Bijbelgenootschap kent de mensen in het land dat zij dienen het best. Zij kunnen er dus voor zorgen dat wat er op de website staat, past bij waar de bezoekers naar op zoek zijn. Bijvoorbeeld de Bijbelvertalingen die het meest worden gebruikt. Dat vind ik zo mooi aan het project BibleBooster.’ vertelt Adriano Silva. Hij werkt al bijna tien jaar voor de United Bible Societies aan de ontwikkeling van Bijbelwebsites. ‘Het gaat erom dat je het mogelijk maakt dat mensen met de Bijbel aan de slag gaan. Daar draait dit werk voor mij om. Want als er interactie is tussen Gods Woord en de mensen, dan worden mensen geraakt!’

Zwarte vrouw laat mobiele telefoon met Bijbeltekst zien

Deel jij onze droom om
online miljoenen mensen te
bereiken met de Bijbel?

Jouw gift maakt een verschil!

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Mijn eenmalige gift

Misschien is het je al opgevallen bij mailing over BibleBooster. De acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!