Hoofdinhoud

Kinderbijbels voor Haïti

In Haïti willen we 20.000 kinderen een bijzonder kerstcadeau geven. Voor veel kinderen zal dit hun eerste eigen Bijbel zijn, voor sommigen zelfs de eerste Bijbel die hun gezin thuis heeft. Zo kunnen ze straks met de hele familie uit de Bijbel lezen.

30 euro

Voor maar 30 euro kunnen we zes Bijbels uitdelen aan kinderen.

60%

Haïti is een van de jongste landen ter wereld. Van de ruim 11 miljoen inwoners is ruim 60% jonger dan 25.

20.000 Bijbels

We hebben al 40.000 Bijbels kunnen verspreiden. Dit jaar willen we er nog eens 20.000 uitdelen.

Hoop op een betere toekomst

Het is vaak het eerste cadeau dat ze ooit krijgen, en de Bijbel geeft ze hoop op een betere toekomst: God vergeet ze niet! Zo schijnt ook in Haïti het licht van Kerst: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen dat grote vreugde betekent voor heel het volk.’” (Lucas 2:10)

Magda Victor directeur van het Bijbelgenootschap van Haïti

Creoolse Prentenbijbel

Het NBG wil samen met Haïtiaans Bijbelgenootschap kinderbijbels uitdelen in arme gebieden in Haïti. Kinderen krijgen als kerstcadeau hun eigen kinderbijbel, vaak hun eerste eigen Bijbel of zelfs de eerste Bijbel van het hele gezin. De verspreiding vindt plaats via scholen en kerken, maar de kinderen mogen de Bijbel mee naar huis nemen. Zo kunnen ze straks met de hele familie uit de Bijbel lezen. Dit is de Creoolse uitgave van de prentenbijbel van Marijke ten Cate. 

“Het is vaak het eerste cadeau dat ze ooit krijgen, en de Bijbel geeft ze hoop op een betere toekomst: God vergeet ze niet!” 

Magda Victor

Het project in beeld

In Haïti is een grote vraag naar Bijbels. Het Bijbelgenootschap deelt onder andere kinderbijbels uit, zoals de Prentenbijbel van Marijke ten Cate.

Haïti

Haïti is een van de jongste landen ter wereld als het gaat om de leeftijd van de bevolking. Van de ruim 11 miljoen inwoners is 60% jonger dan 25. Het Bijbelverspreidingsproject komt voort uit de grote vraag naar Bijbels voor kinderen in Haïti. Veel gezinnen hebben geen Bijbel thuis, en al helemaal geen kinderbijbel.

Haïti is namelijk een zeer arm land met een erg jonge bevolking. Veel kinderen groeien op in armoede. Ervoor zorgen dat hun gezin voldoende te eten heeft, is voor veel ouders al een uitdaging, laat staan dat ze een Bijbel kunnen betalen. De vraag naar Bijbels voor kinderen is dan ook erg groot in Haïti. Met deze actie willen we 20.000 kinderen een bijzonder kerstcadeau geven. Voor veel kinderen zal dit hun eerste eigen Bijbel zijn, voor sommigen zelfs de eerste Bijbel die hun gezin thuis heeft. Zo kunnen ze straks met de hele familie uit de Bijbel lezen.

Huizen op een heuvel in Haïti

Met deze actie willen we 20.000 kinderen een bijzonder kerstcadeau geven.

Voor veel kinderen zal dit hun eerste eigen Bijbel zijn, voor sommigen zelfs de eerste Bijbel die hun gezin thuis heeft. Zo kunnen ze straks met de hele familie uit de Bijbel lezen.

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!