Hoofdinhoud

Project van de maand april: een studiebijbel in Vietnam

In Vietnam werkt het Bijbelgenootschap aan een speciale studiebijbel. ‘Deze Bijbel is heel geschikt om te gebruiken voor Bijbelstudie met vrienden’, zei een student over het al verschenen deel van deze Bijbel. Met jouw hulp kan het project dit jaar afgerond worden.

10% christenen

In Vietnam wonen ongeveer 98 miljoen mensen. 10% daarvan is christen, dus ongeveer 9.800.000 mensen.

Behoefte aan een studiebijbel

In 2010 verscheen een herziene versie van de Bijbel in het Vietnamees. Sinds het in gebruik nemen van die Bijbel, heeft het Vietnamees Bijbelgenootschap gemerkt dat er ook behoefte is aan een studiebijbel. Juist voor de gewone kerkganger maakt extra informatie en context het makkelijker om de Bijbelteksten te begrijpen.

Het evangelie volgens Lucas is al af

Inmiddels is het hele Nieuwe Testament aangevuld met extra informatie. Het Bijbelboek Lucas is ook al uitgegeven en zeer enthousiast ontvangen. Een grote studentenvereniging maakt er naar grote tevredenheid gebruik van. Een deelnemer vertelt: ‘Deze uitgave van Lucas is heel geschikt om te gebruiken voor Bijbelstudie met vrienden, zelfs met diegenen die weinig van de Bijbel weten.’

Er wordt uitgekeken naar de gehele studiebijbel. En die positieve geluiden sterken de medewerkers van het Vietnamees Bijbelgenootschap om door te werken aan dit project. Hun streven is de inhoud van de Bijbel eind dit jaar helemaal klaar te hebben.

Het christendom in Vietnam groeit

Er is op dit moment weinig achtergrondinformatie bij de Bijbel beschikbaar in het Vietnamees. Informatie in een andere taal, bijvoorbeeld het Engels, is voor veel mensen niet toegankelijk. Dat komt deels omdat ze geen andere taal spreken dan het Vietnamees. Maar ook doordat veel kerken in Vietnam toch nog altijd aan beperkingen gebonden zijn en niet helemaal vrij zijn hun geloof te beleven.

Toch groeit het christendom in Vietnam. Dat maakt de behoefte aan een studiebijbel nog groter. Vooral in afgelegen gebieden worden diensten en studiegroepen nu vaak geleid door gemeenteleden zelf. Om toch verdieping te kunnen bieden, is er behoefte aan achtergrondinformatie bij de Bijbelteksten, en met name materiaal dat eenvoudig te gebruiken is. Er is namelijk lang niet altijd iemand beschikbaar die ervoor is opgeleid om de teksten te duiden.

Rijstvelden in Vietnam
Rijstvelden in Vietnam

Doe vandaag iets moois: geef de rijkdom van de Bijbel door.

En ik ontvang toegang tot debijbel.nl | plus en een Bijbel naar keuze als welkomstgeschenk*

* Welkomstgeschenk bij minimaal één jaar lidmaatschap

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!