Hoofdinhoud

Project van de maand juli: Bible Basics voor migrantenkinderen

Voor de kinderen in Engelstalige kerken in Nederland is de taal een hindernis bij het gebruiken van Nederlands kindermateriaal. Engelstalig kindermateriaal vinden is echter moeilijk en erg kostbaar. Dankzij jouw steun werkt het NBG aan het beschikbaar stellen van de Engelse versie van kinderdienstmethode Bijbel Basics: Bible Basics.

1 miljoen chr. migranten

In Nederland wonen bijna één miljoen christelijke migranten. Veel van hen bezoeken wekelijks een migrantenkerk.

200 Bijbelverhalen

Aan de hand van 200 essentiële bijbelverhalen brengt Bible Basics de Bijbel dicht bij kinderen in de basisschoolleeftijd.

50 kinderwerkers

Zo’n 50 kinderwerkers en voorvangers van verschillende migrantenkerken volgden onlangs een training over Bible Basics.

Engelstalig kindermateriaal

In Nederland wonen bijna één miljoen christelijke migranten. Veel van hen bezoeken wekelijks een migrantenkerk. De Nederlandse taal is voor hen vaak (nog) een grote barrière. Veel de diensten zijn dan ook in een andere taal, waaronder vaak Engels. Engelstalig kindermateriaal vinden is echter moeilijk en erg kostbaar.

Kinderen aan de slag met Bijbel Basics
Kinderwerker en kinderen aan de slag met Bible Basics

Betrokken bij Bijbelstudie

Bijbel Basics is een online kindernevendienstmethode, gelanceerd door het NBG in 2017. Aan de hand van 200 essentiële Bijbelverhalen brengt Bijbel Basics de Bijbel dicht bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Sinds vorig jaar is de Engelstalige variant beschikbaar: Bible Basics.

‘In Ghana wordt Bible Basics gebruikt op zondagsscholen. Ghanese migrantenkerken in Nederland waren er enthousiast over en lieten ons weten die Engelse versie graag te willen gebruiken. Dat hebben we nu mogelijk gemaakt.’

Samuel Ekpo, relatiebeheerder bij het NBG

Het project in beeld

‘Nu zijn we goed toegerust om onze kinderen zondagsschool te geven’

‘Het is onze droom dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om de Bijbel te ontdekken als een waardevolle bron voor hun leven, vóór ze vijftien jaar zijn’, zegt Samuel Ekpo, relatiebeheerder migranten- en internationale kerken bij het NBG. Een flink aantal kerken heeft zich inmiddels al aangemeld om de Engelstalige Bible Basics materialen te gaan gebruiken. ‘We krijgen veel positieve reacties’, vertelt Ekpo. ‘Kinderwerkers zijn vooral blij met hoe kindvriendelijk de materialen zijn. “Nu zijn we goed toegerust om onze kinderen zondagsschool te geven”, zeggen ze.’

Ook in de Throne of David-kerk in Zoetermeer wordt Bible Basics gebruikt. ‘Bible Basics helpt kinderen op een eenvoudige manier God te leren kennen’, zegt gemeentelid Purdy Kortzorg. ‘Wij hebben er enorm veel plezier mee bij onze zondagsschool en ervaren het iedere keer weer als een zegen dat we dit mogen gebruiken.’

Bekijk hier de Engelstalige website van Bible Basics, of ga naar deze website voor meer informatie over het Nederlandstalige Bijbel Basics.

Kinderen aan de slag met Bijbel Basics

Dankzij de Bijbel per Maand-bijdrages kan verder gewerkt worden aan Bible Basics.

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!