Hoofdinhoud

Project van de maand november: Bijbels voor weduwen in India

Weduwen in India worden buitengesloten van het sociale leven. Het Bijbelgenootschap van India komt op voor deze vrouwen en geeft hen een Bijbel. In de Bijbel ontdekken weduwen dat God ook van hen houdt.

2000

Samen met u geven we dit jaar 2000 Bijbels aan weduwen en kwetsbare vrouwen in India.

6000 vrouwen

Vrouwen die een Bijbel krijgen worden aangemoedigd andere vrouwen te bemoedigen.

10 euro

Het kost 10 euro om een vrouw in India een eigen Bijbel te geven.

Weduwen en kwetsbare vrouwen

In de Hindoeïstische cultuur in India is er geen ruimte voor weduwen. Het is een schande om weduwe te zijn. Ze moeten zich in het wit kleden en zich in huis verbergen. Weduwen zouden onheil brengen voor iedereen die met hen in aanraking komt. Ze worden daarom buitengesloten van het sociale leven.

Biddende Indiase weduwe
Weduwe in India met een pakket voedsel op haar hoofd.

Een Bijbels perspectief

Het Bijbelgenootschap van India wil weduwen een nieuw perspectief brengen: bij God ben je als weduwe wel welkom. Het Bijbelgenootschap geeft weduwen een Bijbel en koppelt hen aan een kerk in hun buurt. In de kerk krijgen zij hulp om op eigen benen te gaan staan. Het is een gemeenschap waarin er naar hen wordt omgekeken.

‘In de Bijbel heb ik mogen ontdekken dat God hart heeft voor weduwen zoals ik. Dat vind ik zo bijzonder.

Esther, Indiase weduwe.

De Bijbel geeft hoop aan weduwen in India

Indiase weduwe Esther met haar kinderen.
Indiase weduwe Esther met haar kinderen.

Het Bijbelgenootschap van India komt op voor de weduwen in het land. In hun project krijgen weduwen een Bijbel en worden ze gekoppeld aan de kerk. Weduwen leren uit de Bijbel dat God ook van hen houdt en dat Hij voor hen zorgt. Dat geeft hen het zelfvertrouwen om zich niet langer te blijven afzonderen zoals de Hindoeïstische cultuur hen voorschrijft. Het Bijbelgenootschap vraagt weduwen die een Bijbel krijgen om zelf ook andere weduwen te gaan bemoedigen.

Esther vertelt: ‘Ik was nog maar 21 jaar toen mijn man overleed, dat was heel zwaar. Ik heb op veel verschillende plekken gewerkt als hulp in de huishouding. Ik ben in aanraking gekomen met het project voor weduwen van het Bijbelgenootschap van India. Nu werk in in een christelijk gezin dat mij helpt met de zorg voor mijn kinderen. De Bijbel betekent heel veel voor mij. In de Bijbel heb ik mogen ontdekken dat God hart heeft voor weduwen zoals ik. Dat vind ik zo bijzonder. Ik wil zelf ook graag andere weduwen bemoedigen en helpen. Ik kan andere vrouwen hoop brengen in Gods naam en door zijn Woord.’

Indiaase vrouwen biddend in de kerk

Dankzij de Bijbel per Maand-bijdrages krijgen weduwen in India een Bijbel.

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!