Hoofdinhoud

Project van de maand oktober: Samenleesbijbels voor Jamaica

Door het verspreiden van 10.000 Samenleesbijbels wil het Bijbelgenootschap op Jamaica het samen Bijbellezen door gezinnen stimuleren. Hartelijk dank voor jouw bijdrage hieraan!

30.000 mensen

Eén Samenleesbijbel bereikt gemiddeld ongeveer 3 mensen, een ouder en twee kinderen.

10.000

Samen met u geven we dit jaar 10.000 Samenleesbijbels weg in Jamaica.

5 euro

Het kost ongeveer 5 euro om een gezin in Jamaica een Samenleesbijbel te geven.

Bijbel voor nieuwe generatie

Een generatie geleden volgden de meeste kinderen op Jamaica zondagsschool, of kregen ze religieus onderwijs op de basisschool. Tegenwoordig is dat veel minder aan de orde. De meerderheid van de kinderen kent nog maar weinig Bijbelverhalen. Ouders, voorgangers en leraren maken zich dan ook zorgen.

Zwarte kinderen zitten samen op bankjes. Een meisje met een roze jurk kijkt direct naar de camera.

Familieverhaal

‘De Bijbel vertelt ons een verhaal van liefde, vergeving, verzoening en genezing’, zegt Courtney Stewart, directeur van het Bijbelgenootschap op Jamaica. ‘Het is Gods familieverhaal, en wij willen gezinnen in Jamaica de kans bieden hier deel van uit te maken.’ Daarom wil het Bijbelgenootschap dit jaar 10.000 Samenleesbijbel verspreiden onder gezinnen in Jamaica en op de Bahamas.

‘Leer een kind van jongs af aan de juiste weg,

en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is.’

Spreuken 22:6

De Samenleesbijbel brengt gezinnen samen rond de Bijbel

Het Bijbelgenootschap van Jamaica wil dit jaar 10.000 Samenleesbijbel verspreiden onder gezinnen in Jamaica en op de Bahamas. Zo hopen ze ouders te stimuleren met hun kinderen in de Bijbel te gaan lezen. Dankzij de opdrachten bij de verhalen kan het hele gezin in gesprek over de bijbelteksten. ‘Zo kunnen ze samen hun bewustzijn van, en kennis over God opbouwen en versterken’, aldus Stewart, directeur van het bijbelgenootschap.

‘Gods instructies voor het opvoeden van kinderen zijn heel duidelijk, zoals we lezen in Spreuken 22:6. Daar willen wij ouders bij helpen door het gezamenlijk bijbellezen van gezinnen te stimuleren. Zo leren kinderen van jongs af aan dat er een alternatief is voor de verkeerde keuzes die ze om zich heen gemaakt zien worden.’

Drie meisjes in Jamaica in schooluniform, de middelste kijkt direct in de camera.

Dankzij de Bijbel per Maand-bijdrages krijgen gezinnen in Jamaica een Samenleesbijbel.

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!